- Formannskapet har gitt klarsignal til planene om ny konserthall i Trondheim Spektrum. Og dette blir en arena som vil løfte konsertbyen Trondheim til nye høyder, sier ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap) som ser for seg at den nye flerbrukshallen på Øya kan få konserter på størrelse med dem som er arrangert på Sverresborg i sommer.

To gamle haller skal rives for å bygge en ny hall med plass til 10 000 tilskuere.

- Det skal være mulig å få inn store rigg à la det Åge Aleksandersen stilte med på Sverresborg lørdag, forteller Ottervik.

Plass til store artister

Stein Vanebo i Trondheim Conserts har vært med i prosessen sammen med styret i Trondheim Spektrum, og bidratt med synspunkter og råd underveis. Vanebo og Trondheim Conserts har stått bak konsertene med blant andre Roxette, Mark Knopfler og Åge Aleksandersen på Sverresborg folkemuseum.

- Det ser helt fantastisk ut, og vi får nå en takhøyde som tilfredsstiller internasjonale artisters krav, dvs. 18 meter. Det er ni meter takhøyde i Spektrum i dag, noe som utelukker en rekke konserter og arrangement. Fra vår side som arrangør virker alt klappet og klart for riving og byggestart, og med denne hallen på plass kan vi ta imot Tom Petty eller Eagles når som helst, smiler Vanebo. Som konsertarrangør er han svært fornøyd med at Trondheim får en innendørsarena som kan ta like mange tilskuere som en utendørsscene.

Direktør for Trondheim Spektrum, Ola Eriksen berømmer byens politikere for å ha vært kjappe med beslutningene om å rive og bygge nytt.

LES OGSÅ: Sverresborg vant konserthjertene

Flerbruksarena

- Nå får vi en ny arena som skal brukes til både idrett, konserter og messer, sier Eriksen. Han jubler for prosjektet som også blir arenaen for Håndball-EM i 2020 for både damer og herrer. Under dette arrangementet satser vi på en tribunekapasitet på 8000 tilskuere, altså innenfor EM-kravene.

Trondheim Spektrum er et aksjeselskap der Trondheim kommune eier 75 prosent, og resten er fordelt på aksjonærer som Nordea, Danske Bank og Sparebank 1 SMN. Kostnadsrammen er på om lag 500 millioner.

- Bygget skal finansieres gjennom økt aktivitet innen idrett, konsert og messearrangementer. Og vi håper på tildeling av spillemidler i og med at dette er et bygg som også huser idrettsarrangement. Det vil bli en del sponsorvirksomhet, og vi bygger VIP-arenaer. Størrelsen på bygget vil gi oss et helt annet inntektspotensial enn hva vi har i dag, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Dagen derpå: Jakten på nye superstjerner er i gang

Kanskje kommer ...

Planen er å starte riving etter fiskerimessa neste år, altså i september 2016.

- Det blir litt som under byggingen av St. Olav dette. Vi må også rive, drive og bygge samtidig. Og den nye hallen skal være klar til bruk til fiskerimessa i 2018.

- Og da kommer «U2»?

- Ja, skriv det. Det hadde vært strålende, smiler direktøren.

LES OGSÅ: Klassefest på museet