De siste to dagene har det meste av tiden ved Åfjord videregående skole gått med på å bearbeide sorg og diskutere ulykken ved Arnevikbrua, forteller elevrådsleder Andreas Jensen.

Både gamle og dagens elever samlet seg til en minnestund med lærere, prest og Karols mor og gravide kone på skolen. - Det var selvfølgelig veldig trist, men det var samtidig så fint som en minnestund kan være. Jeg tror alle satte pris på å få snakke ut om det som har skjedd, sier Jensen.

Holdt minnetale

Rektor Astrid Witsø hold en kort minnetale. Også klassestyrer til Karol sa noen ord før en av elevene fremførte en sang. Seansen ble avsluttet av presten i Åfjord. - Vi har diskutert hvor ufattelig dette er. Vi har kjørt denne veien mange tusen ganger, men ingen han noen gang tenkt at det var ei bru der. Resten av året er det jo bare en bekk. I går avlyste flere lærere videre undervisning. Mange brukte dagen til å snakke ut, forteller rektor. - Vi trenger en begravelse for å komme videre, sier tidligere klassekamerat Jan Magne Nilsen.

Avlyste undervisning

Rektor Witsø sier det har vært en tøff dag, spesielt for familien, som likevel satte stor pris på minnestunden. Moren har fortalt at Karol egentlig skulle i militæret, men fikk utsettelse da han fikk ny jobb i Trondheim. - Egentlig skulle han jobbe i byen til fredag, men av eller en annen grunn ombestemte Karol seg og dro hjem til Åfjord tidligere, forteller rektor.

- Det var godt å samles og minnes Karol, sier elevene Jan Magne Nilsen og Andreas Jensen. Her foran minnebordet sammen med rektor Astrid Witsø ved Fosen videregående skole. Foto: DAN ÅGREN