foto

- Spillet er er et resultat av utallige arbeidstimer, sier Erlend Børslid Haugsdal (23) til bt.no.

Seks sivilingeniørstudenter ved NTNU i Trondheim står bak FunRun, som ble «Beste mobilspill» og «Spillernes valg» under Norwegian Game Awards for en uke siden.

Suksessen har fortsatt denne uken. Fire dager etter lansering i Apple App Store ligger FunRun på 5. plass over populære gratisspill - med fem av fem stjerner fra brukerne.

Kjemper med Disney

Apple offentliggjør ikke tallene, men 2511 lastet ned spillet lørdag, og det er helt i toppsjiktet, der FunRun konkurrerer blant annet med Disneys Temple Run.

Antall nedlastninger har økt dag for dag.

Det er seks personer som er med på suksesslaget: Haugsdal, Martin Nybø Vagstad og Martin Skarbø, Marius Giske, Peder August Aune og Nicolaj Broby Petersen.

- Nicolaj og jeg drev med hobbyutvikling hver for oss. Så tenkte vi at hvis vi slo oss sammen, kunne det bli bedre, sier Erlend Børslid Haugsdal.

Han skulle begynt på femte året på NTNU denne høsten, men tar det fjerde over to år for å få tid til bedriften.

Blodig humor

FunRun er et av verdens første online sanntids flerspiller-spill, et såkalt multiplayer-kappløp for opp til fire spillere. Du kan få det gratis både på Android og iPhone/iPad.

- Jeg tror at denne typen spill blir den neste bølgen innen mobilspill, og at vi med Fun Run er med på å starte en kommende trend, sier Erlend Børslid Haugsdal.

Humoren i spillet kan ifølge skaperne minne om det velkjente «Happy Tree Friends», og vil nok appellere til spillere fra 16 år og oppover med sine lynnedslag, blodige bjørnefjeller og spinnende sagblader.

Aldergrensen er ni år.

- Vi ville ha litt mer voksen humor. Dette er ikke for de alle minste, men det er jo tegneserievold, sier Børslid Haugsdal.

Kan tjene gode penger

dirtyBit.no har gitt ut spill tidligere, men FunRun er det hittil største og mest ambisiøse. Og nå har de store vyer.

- Selv om det er hard konkurranse internasjonalt har vi stor tro på suksess. Kombinasjonen av mye humor og en «helt vill» bamsemumskonkurranse - og ikke minst en fantastisk flerspillerdel som gjør det enkelt å få partnere umiddelbart - er det som skal få spillet til å slå igjennom, sier Haugsdal.

- Vi ville lage noe nettbasert, og så på de kjempepopulære spillene Wordfeud og Draw Something at fellesbetegnelsen var at man kan spille med venner, sier han.

Selv om spillet er gratis å laste ned, kan idemakerne tjene godt på prosjektet.

- Spillet er basert på at vi skal tjene penger på såkalte «in-app-purchases», dvs at spillet er gratis for nedlasting, men om man vil ha en litt kulere karakter eller utstyr så kan man kjøpe dette inne i spillet. Modellen er valgt på grunnlag av statistikk som viser at dette er den forretningsmodellen som på lengre sikt vil føre til størst inntjening, sier Børslid Haugsdal.

Her kan du laste ned spillet (gratis):

Eller søk etter «funrun» i hver av app-butikkene.