Det var på tirsdag formiddag under en time i teknisk-, industrielt verksted på Ladejarlen videregående skole at en lekeslåsskamp, mellom to elever, endte med at en av elevene ble sendt til sykehuset i ambulanse.

- En vennskapelig lek og diskusjon mellom to av guttene førte til en lekeslåsskamp hvor den ene eleven løftet den andre opp i luften. Denne personen datt så ned i bakken og slo hodet. Han klaget over hodepine etterpå, sier rektor ved Ladejarlen vgs, Trond Hofstad.

Blir frisk

Eleven som endte på sykehus lå onsdag fremdeles på sykehuset, men ifølge rektor tyder alt på at vedkommende blir bra igjen.

- Vi har en støttekontakt som følger opp eleven. Jeg vet ikke om han er ute av sykehuset nå, men allerede tirsdag kveld var eleven i kontakt med andre klassekamerater, sier Hofstad.

Ingen straff

Rektoren opplyser at de ser alvorlig på episoden selv om alt tyder på at hendelsen var et uhell. Han opplyser at elevene i ettertid har hatt diskusjoner internt i klassen om episoden.

- Vi kommer ikke til å straffe den andre eleven. Han har selv forklart at det var et uhell og rapportene fra de ansatte tyder på det samme, sier Hofstad.

Skolen følger nå opp begge parter i saken som han karakteriserer som en «guttestrek» som endte uheldig.

- Slikt skal ikke skje, men dette er gutter i sin beste alder, så slikt kan skje, sier Hofstad.

En av elevene ved Ladejarlen videregående skole endte på sykehus etter en lekeslosskamp. Foto: STEINAR FUGELSØY