Under forberedelsene til terrorangrepene gjorde Anders Behring Breivik totalt 112 kjøp fra 90 selgere i 10 land.

- Vi har ikke funnet relevante kjøp før 2009, forklarte politioverbetjent Anette Seip fra vitneboksen.

Breivik fulgte forklaringen flankert av sine forsvarere.

Kjøpte hagle for jakt

Innkjøpene hans sammenfaller med opprettelsen av Geofarm i mai 2009. Selskapet brukte Breivik for å bestille kunstgjødsel til bomben han sprengte i Regjeringskvartalet to år senere.

De 112 kjøpene gjorde Breivik i eget navn, betalingen har kommet fra hans egen konto og pakkene har blitt levert til hans hjemmeadresse. Det finner politiet uforenlig med hans egne uttalelser om at han gjerne lagde seg flere, kompliserte dekkhistorier for å unngå å bli oppdaget i planleggingsfasen.

Spørsmålet om når Breivik bestemte seg for voldelige aksjoner og når forberedelsene til disse begynte, har vært sentrale i rettssaken mot terroristen. Politiet mener altså å kunne bevise at innkjøpene først startet i 2009.

I går tok forsvarer Lippestad opp at Breivik kjøpte en Benelli hagle i 2003. Haglen ble funnet liggende bak i bilen massedrapsmannen satte fra seg på kaia før han dro over til Utøya. Politietterforskningen viser ifølge Seip at denne ikke kan knyttes direkte til terrorplanlegging.

- Flere av kameratene hans kjøpte hagle i samme tidsrom. For å dra på jakt, sier hun.

Han avla jegerprøven i april, samme år. Da Breivik fikk anledning til å kommentere haglekjøpet var han klar på at han hadde kjøpt en militær hagle som ikke skulle brukes på jakt.

- Formålet var å ha den til senere bruk. Den skulle brukes til kamp.

Uniform på Ebay

Knights Templar-uniformen Breivik fikk seg selv avbildet i til kompendiumet ble kjøpt av elleve selgere i fem land mellom 2009 og 2010.

Anskaffelsen av våpen begynte i juli 2010. På Utøya hadde Breivik med seg rifle og pistol på Utøya. Ifølge politietterforskningen har han i tillegg hatt haglen og enda et våpen. Dette solgte han i januar 2011. Våpen og deler er handlet inn fra fire land. Breivik hadde lisens til våpnene i eget navn.

I kompendiet skriver Breivik om å forgifte kuler med nikotin. Tidligere i rettssaken kom det frem at kulene han avfyrte ikke var infisert med stoffet. I Anette Seips vitnemål kom det frem at det ble funnet 60 ml nikotin på gården på Rena.

-Vi vet ikke helt hvor dette kommer fra, men vi har registrert en transaksjon penger og en forsendelse fra Kina, sier politioverbetjenten.

Utstyr til bombelaging foregikk mellom september 2010 og juli 2011. Breivik handlet 43 ganger fra 36 selgere i fem land i denne perioden.

Etter vitnemålet ønsket forsvarer Vibeke Hein Bæra å vite hvor vanskelig det var å skaffe alle de ulike gjenstandene Breivik trengte for å gjennomføre angrepene.

- Mitt inntrykk er at ved å bruke tid på internett så får man hint om hvor man skal gå for å kjøpe dem, svarer politioverbetjenten.