– Det har vært en helg på det jevne. Det er stille før julebordsstormen, sier operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Lørdag:

00.20: En drosjesjåfør på Heimdal melder at han er blitt slått av en passasjer i slutten av 30-årene. Passasjeren forlot også taxien uten å betale for seg. Politiet kommer til stedet, og foreldrene til passasjeren gjør opp for sønnen sin. Mannen anmeldes.

00.30: En jente under 20 år tas for bruk av falsk legitimasjon på et utested i Midtbyen. Hun anmeldes for forholdet og må finne seg i at episoden blir stående på rullebladet en god stund fremover i livet.

02.50: En bevisstløs mann i slutten av 20-årene blir funnet liggende på bakken i sentrum. Han har et kutt i hodet. Vedkommende våkner opp når politiet kommer til stedet, og blir krakilsk. Politiet setter han i håndjern for å få kontroll på situasjonen, og mannen tas med i ambulanse sammen med politiet. Vedkommende roer seg ned etter hvert. Et vitne forteller at tre personer banket opp mannen, og at han blant annet ble sparket mens han lå nede.

02.55: Slåssing utenfor McDonald's ved Trondheim Torg. Det er to menn på 19 og 20 år som slåss mot fire andre, unge menn. De to forklarer til politiet at de ikke vet hvem de andre er. Saken vil bli anmeldt.

03.03: En fyllekjøring ender i grøfta ved Jonsvatnet. Et vitne beskriver sjåføren for politiet, som rykker ut og finner personen gående langs veien ikke langt fra bilen. De første testene viser 1,6 i promille. Førerkortet beslaglegges.

09.09: Det blir meldt om såkalt innstigningstyveri, det vil si tyveri på sted der døren står åpen, i en leilighet på Strindheim. En kjenning av politiet er observert i området. En Ipad, en veske, to lommebøker og ett kamera er borte etter at tyven kom seg inn en åpen verandadør.

23.25 og 23.39: To fyllekjørere, begge unge menn, tas på Ranheim og Vestre Rosten.

Søndag:

00.13: UFFA feirer 31-årsdag og tenner opp bål på tomta der huset deres tidligere sto. Brannvesenet kommer til stedet og slukker bålet. De mente at bålet var uforsvarlig stort, blant annet på grunn av en bensinstasjon i nærheten. Det meldes ellers om god stemning mellom politiet og de som feiret bursdagen.

01.17–03.08: Det meldes om til sammen åtte episoder med slåssing i Midtbyen i dette tidsrommet. Blant annet bøtelegges to unge menn med 8000 kroner hver etter en runde på asfalten nederst i Nordre gate. Begge var beruset. To menn fra den nederlandske marinen barket også sammen, vel å merke uten uniform. Det ligger en nederlandsk ubåt til kai ved Pir II i Trondheim nå, og deler av mannskapet tok seg en runde på byen nå i helgen. Det endte med at to de slåsshanene får hver sin bot sendt i posten til Nederland.

04.07: Et vitne melder om vinglete kjøring på Tempe. En mann (27) blir stanset av politiet og tatt med inn til politistasjonen. Forholdet anmeldes.

08.47: En kar går rundt på Heimdal og kjenner på husdører og bildører. Ett sted blir han jaget ut av huset av en sint huseier uten at han har klart å stjele noe. Politiet kommer til stedet og huker inn mannen. Han har på seg tyvegods som trolig stammer fra minst ett annet tilfelle av innstigningstyveri.