Det gjorde ikke Mali Sørvåg (23) fra Trondheim. -Du er fullstendig ubrukelig, sa Idol-dommer Tor Milde.

Auditionene foran årets Idol er i gang, og fredag kveld var to jenter fra Sør-Trøndelag blant de som fikk sin audition presentert for hele landet. Utfallet var mildt sagt ulikt.

Dommerne ble svært så sjarmert av Cindy Selven Røe (18) fra Snillfjord, som sang Whitney Houston’s «I wanna dance with somebody». De brukte ikke lang tid før juryleder Tone-Lise Skagefoss kunne gi den gledelige meldingen:

-Du er videre i Idol!

Så Idol hjemme

Fredag kveld satt Cindy hjemme sammen med familien og så sin Idol-debut.

-Det var litt fælt. Men også godt å få det overstått. Jeg har allerede fått masse positive tilbakemeldinger, sms'ene strømmer på fra venner og kjente, sier Cindy etter å ha sett seg selv på Idol for første gang.

Cindy går på musikklinjen ved Orkdal videregående skole. Der har hun sang som hovedinstrument.

-Dermed får jeg jo øvd ganske mye, sier hun. Målet er å komme så langt i Idol som mulig.

-Er du forberedt på å bli kjendis nå da?

-Jeg er ikke så forberedt på det. Men det stod en sak om meg i Kultur-Adressa i dag, og allerede etter den merka jeg at folk la merke til meg. Så jeg får nok høre at folk har sett meg på tv, ler Cindy.

Antrekket gjorde ikke alt

Like heldig som Cindy var ikke Mali Sørvåg (23) fra Trondheim.

-Du er fullstendig ubrukelig, sa Tor Milde.

-Dere er så teite, dere har ikke peiling på hva folk vil ha, repliserte Mali. Men det hjalp overhodet ikke for trondheimsjenta kledd i et antrekk som hun selv har beskrevet som en krysning mellom Mariah Carey og Anna Nicole Smith.

Cindy Selven Røe (18) fra Snillfjord er videre i Idol. Foto: TV2