De giftet seg 15. oktober i 1955. I løpet av ni år, fra februar 1957 til januar 1966, fikk de åtte barn. Siden har det kommet til 14 barnebarn, 14 oldebarn og ett tippoldebarn. Lørdag 17. oktober samles de på Sandmoen Kro for å feire 60 års bryllupsdag.

–Gratulerer! Hvordan blir det å feire sammen med storfamilien?

–Det skal bli artig det, sier Johan Aunrønning.

Både han og kona er oppvokst på Melhus og har bodd der hele sitt liv.

I juni snakket vi med ekteparet Brønstad i Trondheim som også feiret diamantbryllup. - Vi har passet på å ikke legge oss med ufred i huset, fortalte ekteparet til Adresseavisen.

–Det må ha vært hektiske år med åtte barn i huset?

–Ja, det var det til tider, men det mest utfordrende var økonomien. Det var lite arbeid å få på den tida, forteller Aunrønning, som livnærte familien med sesongarbeid: Høypressing i vinterhalvåret og arbeid på jernbanen om sommeren.

I mars intervjuet vi Ågot og Rolf Jensen som feiret 70 års bryllupsdag - jernbryllup. - Når en så gammel har en ikke så mye å se frem til, men det handler om å holde seg oppegående og nyte de gode stundene, sa ekteparet.

–Dere har vært gift i 60 år. Hva er nøkkelen til et godt samliv?

–Det er ikke godt å si det, men en må jenke seg litt etter hverandre, fastslår han.

Barnebarna er fra tre til 41 år, oldebarna er fra ti måneder til 24 år og tippoldebarnet er ett år og tre måneder. Etterkommer nummer 38, er ventet i februar.

I mai feiret ekteparet Anne-Mari og Arvid Mæhre også jernbryllup og ble intervjuet i Adresseavisen. – Mange tror nok det er grønnere på den andre siden, men det er ikke det. En må møtes på halvveien, og være litt raus med hverandre. Det er hardt arbeid å være i et forhold, fortalte Arvid i intervjuet som ble gjort i mai i år.  I september døde kona Anne-Mari.

Brudebildet av ekteparet Kari og Johan Aunrønning fra 1955. Foto: privat