- Det var ryddig av Giske å trekke seg. Ellers hadde det blitt helt umulig. Det var best for partiet og sikkert også best for ham privat at han trakk seg. Jeg setter pris på at han gjorde det, sier ordfører Arnhild Holstad i Namsos.

- Hva bør Trond Giske gjøre nå?

- Nå må han konsentrere seg om å gjøre jobben på Stortinget best mulig, sier ordføreren i Namsos.

- Tror ikke på ro i partiet

Arnhild Holstad tror ikke det blir full ro i partiet fordi om Giske har trukket seg som partileder.

- Det er så mange andre konfliktlinjer som er trukket opp, sier Holstad og slår fast at utgangspunktet for Giske-saken ikke var maktkamp.

- Dette hadde ikke skjedd uten metoo-kampanjen. Giske har selv beklaget oppførselen sin, så det er ikke tvil om at det er noe der. Det er skadelig for partiet om folk gjør dette til en maktkamp og går i skyttergravene.

Arnhild Holstad er overbevist om at Trøndelag har flust av dyktige folk som er i stand til å ta partiet videre. Det er også ordfører Bjørn Iversen i Verdal sikker på:

- Ingen er uerstattelige, heller ikke Trond Giske, sier han og understreker at han setter umåtelig stor pris på Giske.

Stor sans for Giske: - Giske har tjent partiet og de idealene vi har, på en utmerket måte, sier Bjørn Iversen i Verdal.

Verdalsordfører: – En av Norges beste politikere

- Jeg har respekt for at Giske har følt at presset har blitt for stort og at han trekker seg. Men jeg vil ikke ta stilling til hva som har skjedd. Til det vet jeg for lite, sier ordføreren i Verdal. Han regner med at Giske nok har gjennomlevd en av de aller verste periodene i livet sitt og har forståelse for at påkjenningen ble for stor ved å bli sittende.

- Han er en av Norges beste politikere. Han er veldig dyktig, en fremragende debattant og har representert noe av det beste i sosialdemokratiet. Giske har tjent partiet og de idealene vi har, på en utmerket måte.

- Hva bør Trond Giske gjøre nå?

- Nå må han få summe seg og tenke gjennom hva han vil med livet sitt. Jeg vil ikke gi råd, men han vil etterlate seg et vakuum i partiet.

Trond Giske (Ap)

- Fryktelig trist

Partiets ordfører Stian Brekvassmo i Namsskogan sier det slik:

- Det er bare trist, fryktelig trist alt sammen, og jeg har tillit til at Jonas Gahr Støre rydder opp. Vi må ta hensyn til varslere og til Giske, er alt namsskoganordføreren vil si.

- Det gagner ikke partiet at det kommer opp tusen meninger om dette.

Fryktelig trist: Det er omtrent det eneste ordfører i Namsskogan, Stian Brekkvassmo (Ap) vil si om Giske-saken nå.

Heller ikke partiets gruppeleder i fylkestinget, Anne Marit Mevassvik vil si mye om situasjonen i partiet. Hun skriver:

- Nå må Trond Giske og hans nærmest få være i fred.

- Bra det Giske har landet på

Fra Rogaland sier partiets ordfører i Sandnes, Stanley Wirak, at han tror dette var en god løsning.

- Det måtte nesten bli slik. Jeg tror vi nå kan gå videre og bli ferdig med dette, sier han til Stavanger Aftenblad og fortsetter:

- Personlig synes jeg det var veldig bra det Trond Giske landet på. Han er en politisk kraft, og jeg har veldig sansen for ham, men når situasjonen ble som den ble, så er vi helt klare på at vi tror på kvinnene, sier Wirak.

- Du frykter ikke at Trond Giske-sympatisører skal ut på hevntokt mot Hadia?

- Det kan jeg aldri i min villeste fantasi tro noe på, sier Wirak.

Han mener store deler av partiet har veldig god forståelse og tillit til Hadia Tajik etter at hun har engasjert seg på varslernes side.

- Jeg tror ikke mange mener hun gjør dette for å styrke seg selv. Hun gjør dette ut fra sin egen samvittighet og seg selv. Hun gjør dette fordi hun er en samvittighetsfull person som er glad i partiet sitt. Jeg tror hun blir styrket ut av dette, sier Wirak til Aftenbladet.