Brødreparet på 17 og 20 år ble liggende lenge under vann før de ble tatt opp av dykkere.

De to ligger med henholdsvis alvorlige og svært alvorlige skader på St. Olavs hospital. Tilstanden regnes som stabil, ifølge den siste meldingen som gikk ut, fredag ettermiddag.

Les også: - Nidelva er stille og vakker, men også livsfarlig

- Tre som badet

Lørdag forteller krimvaktleder at saken er overført til etterforskningsteam for videre skritt neste uke, men at de allerede mener å ha ganske god oversikt over hva som har skjedd:

- Utifra hva vi får beskrevet, var det flere, i alle fall tre stykker, som kledde av seg for å bade. De som gikk først uti, mistet fotfeste på grunn av den sterke strømmen, forteller krimvaktleder Geir Langås ved Sentrum politistasjon.

Krimvaktleder Geir Langås Foto: Martin Andersen

- Vi har vitneopplysninger som tyder på at det så ut som om de tullet, men så oppdaget man at de faktisk mistet fotfestet. Så forsvant den ene, så forsvant den andre ganske raskt etterpå, forteller Langås.

Fire vitner

- Det er avhørt fire vitner, blant dem både venner av brødrene som var med på badinga, noen som satt i nærheten og en som hjalp til med båt selv, sier Langås.

Det var lege og bakklandsbeboer Tom Tørhaug som sammen med en nabo deltok i søket, slik han har fortalt til Adresseavisen.

- Det ble forsøkt hevet uti en redningsring, men de traff ikke noen, sier Langås om det videre hendelsesforløpet.

Det er avhørt blant annet venner av brødrene som var med på badinga, noen som satt i nærheten og en som hjalp til med båt selv, ifølge politiet.

Ifølge en arbeidslogg hos politiet, ble de to unge mennene funnet etter rundt 20 og 30 minutter.

- Saken har blitt sendt til team for videre etterforskningsskritt. Det kan bli flere vitneavhør, men det virker som om vi har grei oversikt over hendelsesforløp. Det er absolutt ingen grunn til å mistenke noe straffbart her, sier Langås

Les også: - De begynte å skrike: Hjelp, hjelp