Ungdomssamfunnet nå, er ikke det samme som det var før, i gamletider. Fordi om dere er eldre og har vært i samme alder, betyr ikke det at dere går gjennom det samme som vi gjør. Det er mye press og forventninger/krav vi må oppfylle. Siden dere foreldre elsker oss for den vi er og vil det beste for oss, som dere selv sier, har vi tenkt å komme med noen tips for at dere kan gjøre hverdagen vår mer gjennomførbar.

VI ER SNART 16 ÅR: Regler er noe som er forståelig men, ikke regler som vi hadde når vi var 10 år. Vi er snart 16. Vi bør få velge selv om vi vil ha på genser eller t-skjorte, bukse eller shorts, spise før vi legger oss eller ikke og legge oss når vi er trøtte. Vi er gamle nok til å passe på oss selv og veit selv hva som er best for oss og det vil vi klare å vise dere.

PRIVATLIV: Privatliv er noe vi ungdom trenger og det er faktisk svært viktig for oss. Vi trenger å være alene uten at noen kommer og forstyrrer oss, uansett hva det er vi gjør når vi er alene. Dette gjelder både i hjemmet vårt og på sosiale medier. Vi er slitne etter skole, trening, skolepress, kroppspress, prestasjonspress og sånne ting. Hvis vi sier vi vil være alene, så har vi et tips til deg forelder; ikke kom inn. Og for all del, ikke bli sur på oss fordi vi er i dårlig humør, det gjør alt så mye verre.

VI MÅ KUNNE STOLE PÅ DERE: Hvis du ser vi er lei oss ofte og for eksempel ikke vil spise, er det lurt å ta en prat med oss. Vi vil kunne snakke med noen om probleme våres. Gjerne si til oss at vi kan stole på dere hvis det er noe og at dere støtter oss uansett om det handler om sex, alkohol, skole, venner, kjæreste og ting som det.

UNØDVENDIGE SPØRSMÅL: Vi ungdommer har en tøff skoledag, og når vi kommer hjem vil vi helst bare legge oss i senga, slappe av og se på Netflix. Det siste vi ønsker da er masende foreldre som stiller oss unødvendige spørsmål. Det er noen spørsmål som er veldig unødvendige, som hvilke fag vi hadde, og hvem vi gikk hjem fra skolen med. Vi blir veldig lei av at dere stiller oss spørsmål dere vet svaret på. Vi har svart på de samme spørsmålene i flere år.