Gunnar Flikke, tidligere sjefredaktør i Adresseavisen, ble styreleder for stiftelsen Norsk Folkemuseum 1. juli, og skal være i stillingen til 2021. Flikke har i store deler av sin arbeidskarriere jobbet som journalist og har hatt flere verv i presseorganisasjoner. Nå ser han frem til fire år som styreleder.

- Jeg gleder meg, det gjør jeg.

- Interessant oppgave

Stiftelsen er en gruppe museer og attraksjoner i Osloområdet som er fordelt på seks arenaer: Bogstad gård, Bygdøy kongsgård, Eidsvoll 1814, Ibsenmuseet, Norsk Folkemuseum og Norsk Maritimt museum.

- Etter at jeg fikk stillingen synes jeg bare at det har blitt mer og mer spennende. Jeg har lest meg opp og snakket med folk, og jeg tror det blir en interessant oppgave å bruke tiden min på, forteller han.

Han er særlig opptatt av den kunnskapsbasen som museet har og all kunnskapen som er lagret der.

- Jeg har alltid vært opptatt den kunnskapsbasen som er lagret i Norsk Folkemuseum. Media burde bli flinkere til å bruke denne basen som museene har. Det finnes mye forskning og fakta som man kan bruke og skape engasjement og for å øke forståelsen for det som skjer i samfunnet.

Ser mange muligheter

Han finner alle områdene av den nye stillingen fascinerende, og ser mange muligheter i fremtiden.

- Jeg ser mange muligheter for å få brukt denne kunnskapsbasen, og muligheter til å gjøre ting som vi kan ha nytte av ellers i samfunnet.

Flikke nevner også digitalisering av ulike arkiv.

- Digitalisering åpner for mange nye muligheter med spredning til hele landet. Man kan ha like lett tilgang i Kautokeino som i Oslo til de mange store og interessante dataarkivene ved disse nasjonale museene.

Livslang lidenskap og interesse

Som tidligere sjefredaktør er han vant til å jobbe døgnet rundt.

- Jeg gleder meg til denne oppgaven, det blir interessant og spennende. Nå kan jeg dyrke en lidenskap og interesse jeg har hatt hele livet, forteller Flikke.

Flikke kommer fortsatt til å bo i Trondheim, men belager seg på en del reising.

- Jeg kommer nok til å dra en del nedover for å besøke institusjonene og delta i styremøter, men har base her i Trondheim.