Flere marinesoldater fra USA er allerede på plass i Verdal for å forberede den store Cold Response-øvelsen som starter 19. februar.

Tirsdag ettermiddag gikk det galt da et amerikansk militært kjøretøy skal ha krasjet med en isklump, og deretter havnet i snøskavlen i Tromsdalen. Utkjørselen skjedde noen kilometer innenfor avkjøringen fra fylkesveg 72 i Verdal.

Kun lettere skader

- Kjøretøyet skulle hente ut utstyr fra én av fjellhallene i området. Lastebilen havnet i grøfta, men det ble heldigvis kun lettere skader. Det er ikke meldt om personskader og kun mindre skader på kjøretøyet, sier kaptein Rune Haarstad til adressa.no

Å få det store kjøretøyet opp på igjen var ingen lett oppgave, og dermed tok det noen timer før veien ble ryddet.

- Norsk militærpoliti var til stede og dirigerte trafikken forbi, sier Haarstad.

Har hatt glattkjøring

Det er allerede en del militær trafikk på veiene i Nord-Trøndelag, men det skal bli enda mer når vinterøvelsen er ordentlig i gang.

- Det vil merkes enda bedre på veiene at det er øvelse når den er ordentlig i gang i månedsskiftet, men allerede er det en del amerikanere her for å forberede øvelsen. De henter utstyr som kommer med båt eller må hentes ut av en av fjellhallene i Trøndelag. De som skal delta har vært og øvd på norske vinterveier i Lånkebanen, så vi får håper det ikke blir flere uhell, sier Haarstad.