Før lørdagens re-debut hadde Christian Wiig aldri kjørt slalåm med hjelm på hodet.

- Det føltes greit å ha hjelm på. Det er ingen stor hindring, og faktisk er det jo litt mote å bruke hjelm nå, sier Wiig.

Få alpinister har fått erfare tøffere enn ham hvor viktig det er å beskytte hodet. 5. mars i år var i utgangspunktet en helt vanlig dag i bakken for den alpinglade forsvarsadvokaten. Men plutselig ble en ski hengende igjen, og Wiig falt hodestups 40-50 meter. Med det samme merket han ingenting, men neste morgen oppdaget kona Kirsten at Wiig hadde et anfall. Advokaten ble fraktet til Ullevål sykehus, der han fikk diagnosen kraftig hjernerystelse og ble lagt i kunstig koma i 11 dager.

Skikjøp fra sykesenga

- Da jeg våknet visste jeg ikke hvor jeg var. Jeg kunne ikke snakke og bare skrive noen få tegn en tavle. Men da jeg så kona mi smile til meg skjønte jeg at jeg var ok, forteller Wiig. Selv om formen på det tidspunkt var noe skrøpelig, tok det ikke lang tid før han var bestemt på å gjenoppta skikjøringen.

- Mens jeg ennå gikk med rullator og ikke kunne snakke ordentlig kjøpte jeg et par nye ski av en kjenning på Oppdal. De har jeg brukt i dag - utmerkede ski, konstaterer Wiig.

Fremgangen har vært meget god, og forsvareren har allerede hatt en rekke saker i retten etter ulykken. Førerkortet han måtte gi fra seg etter hodeskaden er returnert, og dermed kan Wiig pleie en av sine andre interesser; biler. Nå er målet å komme tilbake i god, gammel alpinform.

- Foreløpig er nok skiene bedre enn meg, men bare foreløpig, understreker han. Målet er 40 dager i Oppdalsbakkene i vinter, og med starten i helga har han allerede to dager. Ikke hele anlegget på Oppdal er åpnet ennå, og dermed var det ikke de aller bratteste hengene Christian Wiig satte utfor lørdag.

- Likevel, litt nervøs var du vel da du skulle sette utfor lørdag?

- Første tur var litt spesiell, det innrømmer jeg. Jeg måtte konsentrere meg, men det gikk helt fint, forsikrer Wiig.

Første gang med hjelm på hodet. {ndash} Flott å være tilbake i alpinbakken, sier advokat Christian Wiig. Forrige gang han var i bakken var det uten hjelm, og endte med koma.