Fremskrittspartiets listetopp, Elin Marie Andreassen, frykter at Trondheim kan få en varaordfører som vil legge ned viktige arbeidsplasser i byen. Hun ser for seg at oljeselskapet Det norske står i fare med Hilde Opoku som reserve for ordføreren. Andreassen regner med at en grønn varaordfører verken vil heie frem trøndersk olje- eller oppdrettsnæring. Hun er mer redd for Opoku enn hun er for sittende varaordfører Knut Fagerbakke, enda han er fra SV.

Nå har De Grønne sittet i den store koalisjonen med Rita Ottervik (Ap) som sjef i tre perioder. Opoku har antydet at hun ikke vil være med i alliansen om den blir enda større og også Pensjonistpartiet og Venstre blir med. Men hun har ikke sagt noe offentlig om at hun vil slå seg sammen med Høyre. Likevel må hennes skepsis til store enheter ha gjort gammelordfører Marvin Wiseth (H) redd.

I et stort oppslag i Dagens Næringsliv advarer den nygifte Marvin sitt parti mot å selge sjelen sin til MDG, som om det skulle være den onde selv. Han ser ikke bort fra at partiets ordførerkandidat Yngve Brox likevel kan tenkes å søke posisjon ved å føre samtaler med De Grønne. Wiseth kan sikkert snakke med Brox om De Grønne på partikammerset, og kanskje har han røpet en hemmelig strategi.

Det er bare dager igjen til valget. Det er bra for nervene, for oss alle.