- Jeg ble gjort oppmerksom på dette i går, og fikk endret passord med god hjelp, sier Johansen til adressa.no.

Før hun rakk å stoppe angrepet fikk minst 46 følgere forskjellige meldinger fra visepolitimesteren. «OMG this blog by you is hilarious» og «I'm lol'n so much now» er blant meldingene hun sendte ut.

Dårlig omdømme

Visepolitimesteren synes det verken var LOL (laugh out loud) eller ROFL (rolling on the floor laughing). Hun synes heller det er mer OMG (oh my God).

- Dette er veldig synd, for jeg begynner jo å tenke på om jeg i det hele tatt skal være på Twitter, når slikt skjer. Jeg ønsker jo overhodet ikke å fremstå som useriøs. Sånt kan gi dårlig omdømme.

Politiet har hatt et ønske om å nå ut til folket på Twitter. Visepolitimesterens konto er også en del av denne planen.

- Jeg ønsker jo å gi informasjon om saker jeg mener er viktig. Jeg tror det blir lenge til neste gang jeg bruker Twitter.

Trojansk hest

Hun retweetet president Obamas meldinger om kvinnerettigheter i slutten av januar, og viktige saker om organisert kriminalitet. Den 28. februar twitrer hun ironisk nok en melding om at kriminelle bruker såkalte «trojanske hester».

- Jeg har sporet det tilbake til en jeg følger fra Iran, som også ser ut til å ha blitt hacket på samme måte. Dette har spredd seg som en trojansk hest, som har søkt opp og springer etter mine følgere. De som har fått melding fra meg må ikke trykke på den. Det virker som humoristiske meldinger, men det er ikke det, sier hun.

- Oi, jeg trykket. Blir jeg også med og sprer dette nå?

- Åpnet du linken da? Ja, da er det er ikke umulig. Det er jo ikke noe galt i innholdet, likevel er det frykelig kjedelig å bli utsatt for dette, advarer visepolitimesteren.

Nettfisking

Når adressa.no trykker på linken, kommer dette opp:

«Nettstedet du er på vei til, er rapportert for nettfisking. Google Chrome har blokkert tilgangen til 103.243.128.145. Dette nettstedet har blitt rapportert som et nettfiskingsnettsted. Nettfiskingsnettsteder er utformet for å lure deg til å oppgi brukernavn, passord eller annen sensitiv informasjon ved at svindlerne utgir seg for å være andre nettsteder du kanskje stoler på».

Ble informert

Johansen har 236 følgere på Twitter, og det ser ut til at hun fikk stoppet hackingen før den spredte seg til alle. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde og politiker Kristian Dahlberg Hauge er blant de som visepolitimester har LOL'et til på det sosiale nettstedet.

- Jeg må bare beklage om det gikk litt lang tid før jeg oppdaget dette. Heldigvis hadde jeg mange som passet på, og informerte meg om at de trodde det var noe galt på gang.