I dag klokken seks begynte støpingen av den nye brua på Rosten. Etter den tragiske brukollapsen for tre måneder siden besluttet Statens Vegvesen at det ikke skal gå trafikk under bruer mens de støpes.

Den gjelder også de myke trafikkantene som blir tvunget til en omvei på rundt 500 meter om de skal ta seg over E6.

Farlig

–Vi har daglig folk som trosser anleggsgjerdene. Jeg håper virkelig at de tenker seg godt igjennom før de gjør det. Når vi stenger et anleggsområde med «adgang forbudt» så er det fordi at det er farlig å ferdes der. Det er store maskiner som jobber og for arbeiderne på stedet er det vanskelig å se dem, når de har tatt utgangspunkt i at området skal være stengt, sier Byggeleder Roger Gjeldnes i Statens vegvesen.

Trygg på suksess

Støpingen skal etter planen foregå i ett døgn, hvor 132 lass med sement skal fraktes til konstruksjonen. Brua blir 72 meter lang og er 15 meter bred.

–Det er mye småting som kan skje. Vi har mye utstyr, og dersom noe skulle svikte vil det medføre veldig mye ekstraarbeid. Men vi har gjennomført ganske like støpninger i dette området, uten problem, så dette er jeg trygg på at vil bli en vellykket støping.

Etter støping må brua herdes en viss tid før den blir selvbærende og reisen kan rives. Trafikken under brua skal gjenåpnes fredag den 16 august.