286 kjøretøy har blitt kontrollert av Statens vegvesen onsdag og torsdag flere steder i Trøndelag, forteller fagleder for utekontrollen til Statens vegvesen i Sør-Trøndelag, Jan Ivar Moen.

- Blant disse fant vi 71 brudd som førte til bruksforbud og 8 brudd som førte til anmeldelser.

Kontrollen fokuserte på lastsikring, men det ble avdekket flere ulike lovbrudd, blant annet på manglende dokumenter, overlast, og overskridelse av hvilebestemmelsen.

Dårlige dekk og falske førerkort

En fører ble ilagt bruksforbud på grunn av mangel på kjøredekk. Moen forteller at de stoppet ett kjøretøy med stor slitasje på dekk, og en annen fører som hadde store skader på dekkene.

- Når et dekk har skjæreskader langt inn på stålkorden så er ganske alvorlige skader, sier Moen.

Det ble også oppdaget flere tilfeller av manglende dokumenter. Elleve førere fikk bruksforbud på grunn av dette, i tillegg til at én fører ble anmeldt på grunn av falsk førerkort etter kontroll på Sandmoen.

- Dette ser vi veldig alvorlig på. Det er ikke ofte vi kommer over førere som har kjøpt seg falskt førerkort, men vi er glad for at vi avdekker slike tilfeller, sier Moen.

Moen sier at Vegvesenet har overlatt saken til politiet, som får avgjøre hvilke reaksjoner bruddet får.

Oppløftende tall for lastsikring

Mens 15 førere ble tatt for overlast, var det generelt lite dårlig lastsikring å se. Moen forteller at 33 av de kontrollerte kjøretøyene ble ilagt bruksforbud på grunn av dårlig lastsikring.

- Vi ønsker selvfølgelig at alle skal ha det i orden, men disse tallene er gode i forhold til tall vi har sett tidligere. Det er oppløftende.

Moen legger til at kontrollene over de siste dagene har avdekket ett tilfelle av en lastsikring som var så dårlig at vegvesenet vurderer å anmelde det. I tillegg ble det delt ut anmeldelser for ugyldige førerkort og flere brudd på kjøre- og hvilebestemmelsen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.