– I forrige uke hadde vi mellom 130 og 140 personer her på sovesalen. Kapasiteten er på 159, så det var ganske fullt, sier Sverre Sand i Tak over hodet hos StudiebyEN i Trondheim.

Mellomstasjon

Sand forteller at mange bruker sovesalen som en mellomstasjon før de får flytte inn i leiligheter de har ordnet seg på forhånd.

– Men det er fortsatt en del studenter som sitter her om kveldene og søker etter bolig. Det er mange internasjonale studenter som benytter seg av tilbudet vårt, sier Sand og føyer til at det ser ut .

Les flere studentnyheter på adressa.no/student

StudiebyEN er en forening med mål om å styrke Trondheims posisjon som studentby. Den ble startet som et initiativ fra blant annet Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og flere av utdanningsinstitusjonene i byen.

– Ser ut som om alle finner bolig

Tak over hodet beskriver seg selv som et lavpristilbud på overnatting på dag-til-dag-basis for førsteårsstudenter uten bolig ved studiestart. Sovesalen på Persaunet er åpen fra 8. august til 20. september og har seperate jente- og gutterom.

– Det ser ut som om studentene får seg bolig litt etter litt og at alle finner en plass til slutt, sier Sand.

Lange ventelister

Ventelistene for studentbolig gjennom Studentsamskipnaden er lange. Da studentene fikk tilbud om hybel hos SiT tidligere i sommer sto over 5000 i studenthybel-kø. Det var 1000 flere studenter i kø enn i fjor.

– Vi har studenter som allerede står på listen til neste sommer. Det er ikke mange, men det finnes tilfeller av folk som står på venteliste allerede nå, sa fagansvarlig for utleie ved Studentsamskipnaden i Trondheim, Cathrine Kristiansen i forrige uke.