Kommunalråd Yngve Brox virker trygg som partiets ordførerkandidat. Nominasjonskomiteens leder Frank Jenssen bekrefter imidlertid at det kan bli utskiftinger i listetoppen.

– Høyre skal stille med et styringsdyktig mannskap ved valget. Jobben til nominasjonskomiteen er å foreslå det best mulige valget. Ingen har fribillett på lista, og nominasjonskomiteen er åpen for at det kan bli endringer i det mannskapet vi har i dag, sier Jensen og legger til:

– Vi har flere interessante kandidater i kikkerten, også utenfor dagens bystyregruppe.

Skjøtskift til Trondheim

Ingrid Skjøtskift, tidligere journalist i Adresseavisen, og nå politisk rådgiver for utenriksminister Børge Brende, er et meget aktuelt navn til andreplass på lista. Det opplyser flere sentrale kilder i partiet til Adresseavisen.

Hun regnes som en kandidat med bred politisk erfaring. Innad i partiet ser man på Skjøtskift som en god match til ordførerkandidat Yngve Brox.

– Det er et aktuelt navn. Hun har bred politisk kompetanse og er dyktig på strategiske vurderinger som Høyre i Trondheim har bruk for, sier en sentral kilde i partiet.

Ingrid Skjøtskift bekrefter overfor Adresseavisen at hun har vært i samtaler med nominasjonskomiteen og at dialogen fortsetter.

Avgjøres i februar

Frank Jenssen og nominasjonskomiteen skal avgi sin innstilling i midten av januar. Så blir det opp til nominasjonsmøtet i trondheimspartiet, 7. februar, å avgjøre hvem som skal på topp for Høyre. På nominasjonskomiteens liste står også andre nye navn som til nå ikke har vært sentral i trondheimspolitikken.

Etter det Adresseavisen forstår skal teaterdirektør Berit Tiller være et navn mange i partiet ønsker høyt oppe på lista. Tiller var fylkessekretær for Sør-Trøndelag Høyre på 80-tallet og har vært lenge ønsket tilbake i politikken.

Slungård er ønsket

Rolf Jarle Brøske, Mari Holm Lønseth, Stine Hostad og Åge Halvorsen, fire som også i dag representerer Høyre i bystyret er navn som nominasjonskomiteen skal ha fått innspill på fra ulike hold i partiet. Også investor Terje Roll Danielsen nevnes av flere som en kandidat som bør med på listen fra et parti som ønsker et skifte i trondheimspolitikken etter valget i september.

Krefter i partiet arbeider også for et comeback for «gammelordfører» Anne Kathrine Slungård til bypolitikken. Slungård har tidligere stilt seg til disposisjon for Høyres liste til fylkestinget, men skal være ønsket av mange også i bystyret. Ikke helt i øverste del av listen, men som en kandidat som kan være med å dra stemmer til partiet som på meningsmålingene fortsatt ligger et godt stykke unna målet om maktskifte i rådhuset etter valget.

Til disposisjon

Kommunalråd og partiets andrekandidat for fire år siden, Merethe Ranum, sier hun har svart nominasjonskomiteen at hun stiller seg til disposisjon for fire nye år dersom partiet ønsker det.

– Jeg ønsker å fortsette, men det er naturlig at det er kamp om plassene på vår liste. Jeg har ikke blitt orientert om noen konkrete navn, og har ikke fått signaler fra nominasjonskomiteen om noe foreløpig, sier Ranum.