Selv med forbehold om uopptalte stemmer i Bergen, hadde Høyre-leder Erna Solberg takket partifellene for en "lagseier" på storskjermen på Høyres valgvake på Prinsen hotell i Trondheim.

Et par timer tidligere ville verken førstekandidat Linda Hofstad Helleland eller nyvalgt stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth forskuttere noen seier.

Men like etter at Solberg hadde takket partifeller og ektefeller, gikk Lønseth på scenen i Trondheim og erklærte at nå var det bare å forsyne seg av Erna-bløtkaken lenger bak i salen.

Feiring: Nyvalgt stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth intervjues, mens partileder Erna Solberg er på storskjermen på Høyres valgvake i Trondheim. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

- Jeg gleder meg

- Jeg tror ikke vi spretter Erna-kaken for tidlig. Folk skal uansett få lov til å feire at de har stått på godt, og det feirer vi med kake her i Høyre, sier Lønseth til Adresseavisen.

- Gleder du deg til å møte på Stortinget?

- Jeg gleder meg veldig til å møte på Stortinget. Det er et ansvar man skal ta på alvor, men det gleder jeg meg veldig til å ta fatt på. Særlig for å gjøre det bedre for folk her i Trøndelag. Det blir viktig for meg å være hjemme her, men også sørge for at det blir mer kunnskap i skolen, sier Lønseth, som under valgkampen har hatt permisjon fra jobben som advokatfullmektig.

Førstekandidat Linda Hofstad Helleland pustet også ut da både eksperter og politikere ble pekte på fortsatt borgerlig flertall.

- Hva føler du nå?

- Jeg er lykkelig, fordi vi har vist at vi kan styre landet på en god måte, vi har gode resultater, helsekøene går ned, bedre skole og veibygging vi ikke har sett før, sier Helleland.

- Wow, utbryter hun, i det noen setter et glass champagne foran henne på bordet.

Hun fortsetter med å si at hun er veldig glad for at hun har fått med seg Mari Holm Lønseth på Stortinget.

- Vi har gjort en fantastisk valgkamp, vi går mindre tilbake i Sør-Trøndelag enn i resten av landet, sier kulturministeren.

- Fire nye år

Med 93 prosent av stemme opptalt viste prognosen at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti ville ende opp med 89 mandater, mens de andre partiene ville sitte igjen med 80.

I sine taler tok både Solberg og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre forbehold om at alle stemmene fortsatt ikke var talt opp, men også Støre erkjente at det trolig ville gå mot fortsatt borgerlig regjering.

Lønseth sier også at alle stemmene skal telles opp, men at de nå tør å slippe jubelen løs.

- Som Erna sier så har vi nå et borgerlig flertall i ryggen, og da handler det om å få på plass en borgerlig regjering basert på det. Jeg er sikker på at nå blir det fire nye år, der vi kan fortsette med de løsningene vi har vist at virker.

- Er det overrasket over det nå ser ut til å være avklart?

- Vi var veldig usikre på når vi skulle få resultatet i dag, og det er kanskje litt tidligere enn ventet. Men det er veldig bra at det på plass allerede, sier Lønseth til Adresseavisen like over midnatt.

Sterkt i Nord-Trøndelag

Elin Agdestein (H) var mandag kveld i 22.15-tiden inne med god margin for Nord-Trøndelag. Da var 57 prosent av stemmene talte og de hadde 14,8 prosent.

Elin Agdestein var fornøyd med de foreløpige resultatene mandag kveld.

- Det er veldig dumt å innkassere en ren seier nå, men tendensen er veldig bra, sa Agdestein klokken 22.

- Jeg er glad og lettet. Vi har vært på 4000 dører i Nord-Trøndelag. I en situasjon der Ap er såpass svake, er det mange som er usikre på hva et samarbeid mellom dem og Rødt og MDG i så fall ville bety. De vet hva de har, men ikke hva de får, sier Agdestein.