Nå kan Samfundet klippe medlemskortet til de som velger å benytte seg av feil inngang.

- God informasjon

Samfundet-leder, Linn Christin Haugen, mener det har blitt gitt god informasjon til sine medlemmer om om hva som kan skje som følge av regelbrudd.

–  Reglene gjelder først og fremst de frivillige på Samfundet. Vi har sagt fra tydelig, spesielt til gjengene på Samfundet. Dørene som ikke tas i bruk er tydelig merket. Det skal i utgangspunktet ikke være et problem, men jeg skjønner jo at det kan være vanskelig å endre på vaner, sier Haugen til dusken.no.

Gjengmedlem Jonas Strømsodd er ikke enig med Haugen, og mener informasjonen fra Samfundet har vært for dårlig.

– Jeg har ikke blitt informert om de nye inngangsreglene på Samfundet. Jeg trodde at man i verste fall ble sendt ut igjen. Jeg visste ikke at jeg kunne få medlemskortet klippet, sier han, til nettstedet.

- Får en advarsel

Haugen sier det har blitt brukt mye penger på det nye inngangspartiet på Søndre Side, og håper medlemmene forstår hvorfor de har innført slike regler. Hun sier videre at ingen får kortet klippet uten en advarsel.

– Vi må ha regler da det er så mange som jobber på Samfundet. Vi har tillit til de frivillige, men det må få konsekvenser dersom noen bryter reglene. Vi klipper ikke medlemskortet om noen går inn feil dør én gang. Vi har ofte vakter som sitter innenfor dørene og forklarer hvilken inngang de skal bruke. Det er først og fremst om noen går inn feil dør for fjerde gang samme natt at vi må bli litt strenge, sier hun.