FØLG ADRESSA.NOs JOURNALISTER PÅ TWITTER. #ADRESSALIVE

Leder for organisasjon Stopp islamifiseringen av Norge (SIAN) brukte siste del av vitneprovet til å komme med et hjertesukk.

- Jeg er veldig skuffet over at mitt vitneprov ikke ble funnet verdig til å kringkastes. Man må ha en doktorgraf eller en professortittel for å bli hørt. Jeg føler meg tråkket på og er ikke funnet likeverdig som de andre som har stått her, avsluttet Arne Tumyr.

- Ikke alene

Da grep dommer Wenche Arntzen ordet og sa:

- Til det siste vil jeg bare si at du er i godt selskap. Det er flere andre som ikke blir kringkastet, sa hun.

Retten tillater bare kringkasting av det de regner som sakkyndigvitner, personer som skal komme med vurderinger og analyser i kraft av sin fagkunnskap.

- Ikke voldelig

Den 79 år gamle pensjonisten fra Kristiansand har tidligere sagt at han er enig i en del av Breiviks islamkritiske meninger, selv om han tar avstand fra terroristens handlinger.

I retten fikk Tumyr forklare seg om det han ser på som en islamisering av Norge. Hans organisasjon mener at islam er en trussel mot det norske samfunnet og grunnleggende norske verdier.

- Vi bruker ikke vold, men det er opplysningsvirksomhet og kun det frie ord vi bruker i vår kamp mot islam som vi mener er en ond politisk ideologi forkledd som religion, sa Tumyr.

- Fått ventil på nett

Han forklarte at det var vanskelig å drive vanlig organisasjonsvirksomhet fordi mange så på SIAN som rasister og nazister.

- Vi er nesten svartelistet i norsk media, men er det ung innvandrer som skriver så er det nesten grenseløst hva som kommer på trykk, sa han.

- Før satt redaktørene som konger på haugen og bestemte hva som skulle ut, men ved hjelp av internett har vi fått en liten ventil hvor vi kan publisere våre synspunkter, forklarte 79-åringen.

Lederen av organisasjonen ønsket ikke å opplyse om medlemstall, men fortalte retten at han fikk 400 kommentarer på sitt siste publiserte innlegg på nettsiden. Han hevder det er mange som deler synet på at islam sprer seg.

- I Kristiansand var det en barneavdeling hvor det var en gris på døren. Den måtte fjernes fordi den var et urent dyr. Nasse Nøff er et urent dyr, sa Tumyr som et eksempel på hvordan samfunnet blir islamisert.

- Må ta grep

Forsvarer Geir Lippestad spurte om Tumyr delte bekymringen til Breivik om at Norge skal bli tatt over av muslimer.

- Ja, undersøkelser har vist at i løpet av hundre år, vil den norske befolkning være i mindretall. Vi må ta grep før det blir alvorligere konflikter, sa Tumyr, som kom i retten med over 800 sider dokumentasjon om islamske terroraksjoner.