Siden tirsdag har 124 ungdommer fra hele Norge kjempet om førsteplassen i nasjonal Gründercamp som ble arrangert i Trondheim.

Totalt har 2400 elever vært med på konkurransen som arrangeres av selskapet Enova og organisasjonen Ungt Entreprenørskap.

Overrasket

Onsdag formiddag ble Jonathan Maraz, Emilie Evensen, Hanna Samuelsen og Kine Ellefsen fra Horten Videregående skole i Vestfold kåret til vinnere av konkurransen.

Emilie Evensen, talsperson for gruppen, sier de ble overrasket over resultatet.

- Det var overraskende og veldig morsomt. Vi var litt i sjokk når vi fikk vite det, sier hun til adressa.no.

Oppgaven studentene fikk utdelt var å gjøre energiforbruket til en isolasjonsbedrift mer effektvt, og gjøre den mer miljøvennelig. Elevene fra Horten ga konkrete forslag til hvordan isolasjonsbedriften kunne utnytte spillvarme fra produksjonen av steinull til energisparing.

- Vi ville finne ut en måte hvor varmen fra produksjonen av steinull kunne brukes på andre måter. For eksempel å bruke det til drivhus, sier hun.

- Glimrende eksempel

– Jeg er veldig imponert over nivået.Det er tydelig at kunnskapsnivået er høyt hos disse elevene. Mange av ideene errealistiske og gjennomførbare. Når den gjengen her har fått et par år til på skolebenken,får næringslivet mange kloke hoder. Det lover godt for framtiden! sieravdelingsdirektør for energibruk i Enova, Audhild Kvam ifølge en pressemelding.

Som vinnere er de nå invitert til den regionale NHO konferansen den 5. mars. Konferansen holdes på Sundvolden hotell, ved Tyrifjorden i Buskerud. Her skal de presentere idéen sin for de inviterte gjestene.

- Dette er et glimrende eksempel på samarbeid mellomskole og næringsliv. Veldig gøy at Horten videregående skole for første gang ien nasjonal sammenheng utmerker seg med sin satsing på entreprenørskap iutdanning, sier Kristin Willoch Haugen, nestleder iUngt Entreprenørskap Norge.