– Det er vanskelig å si hvor vi er i bølgen, men det er verken en bratt stigning eller en bratt nedgang akkurat nå. Andelen positive prøver er høy og stabil, samtidig som vi ser en svak nedgang på antallet voksne innlagte, sier beredskapsleder Håkon Gammelsæter ved St. Olavs Hospital.

Han sier nedgangen kan skyldes tilfeldigheter. Totalt har 70 pasienter vært innlagt på St. Olavs Hospital med svineinfluensa. Akkurat nå er det seks positive som er innlagt, og fem hvor legene mistenker at det kan dreie seg om svineinfluensa.

Tre på intensiv

Tre med positive prøver ligger på intensivavdelingen. Tilstanden er fortsatt kritisk og ustabil for mannen på 59 år som har ligget der i flere uker.

– I tillegg ble et barn innlagt forrige uke, men barnet har en kronisk tilstand og influensaen er bare et bifunn, sier Gammelsæter.

Den tredje innlagte er en voksen person som har en alvorlig, men stabil tilstand.

Totalt 1500 av de prøvene som St. Olavs Hospital har undersøkt, er positive. Det er ingen tendens til nedgang på andel positive prøver.

Stabilt på legevakta

Legevakta i Trondheim har ikke merket økende pågang den siste uken.

– Pågangen på telefon, ved besøk eller i form av innleggelser har vært stabil, og muligens noe mindre enn tidligere, sier overlege Nils Åke Ericsson.

St. Olavs har nå gått over til kun å teste for svineinfluensa. Foto: OLE MARTIN WOLD