- Å være ny i denne byen er som å strekke seg etter kontakt. Det er en av grunnene til all frivilligheten her, sier Ole Bjerkemo (26).

Han flyttet fra Tromsø for å utvide horisonten. En god kompis anbefalte Trondheim som studieby, og ikke lenge etter reiste han ned.

Ble godt tatt imot av Trondheim

- Da jeg skulle begynne å studere dro ned i august fra Tromsø for å finne bolig i byen. Jeg lånte en leilighet av en kompis som jeg brukte til å lete etter bosted. Heldigvis ble jeg kjent med en frisinnet klassekamerat som etter bare tre dager lot meg flytte inn hos ham. Det er sykt det!

Hvor fornøyd er du med Trondheim som studiested?

- Her har jeg møtt et bredt spekter av karakterer, folk jeg også kommer til å holde kontakt med etter jeg ferdig med studiene her. Jeg fikk også kjæreste her, så da må nesten dette være et av de beste valgene i livet mitt, synes du ikke?

FLERE BYBORGERE: Gjør neglesuksess med Instagram (PLUSS)

FLERE BYBORGERE: Yoga søker menn (PLUSS)

Driver studentbar

Bjerkemo studerer elektroingeniør ved NTNU på Kalvskinnet. Det siste halve året har han vært ansvarlig for studentbaren Sukkerhuset kjeller og scene med 70 frivillige, om man er romslig i tellingen.

- Jeg begynte på Sukkerhuset allerede det første året på ingeniørutdanningen. Vi hadde en hemmelig plan at jeg etter hvert skulle bli sjef for Sukkerhuset. De som vervet meg bygget konsertscenen og ønsket at den skulle fortsette, med meg visste de det at scenen kom til å bli satset på, sier han, men understreker fort at det ikke var et kupp.

Hvordan er det å være et frivillig drevet utested?

- Det er faktisk litt klumsete noen ganger. Vi har hatt mange kule konsepter som vi har forkastet i slutten av planleggingsfasen fordi de bryter med lovverket. Blant annet er «happy hour» en gøy greie vi ikke kan gjøre.

Hva annet dere måtte legge bort?

- Tilbake i tida, 90-tallet om jeg husker rett, hadde baren et lykkehjul med ølpriser. Det måtte dessverre slutte på grunn av kombinasjonen av gambling og alkohol.

LES OGSÅ (PLUSS): Urbane Mia vokste opp på øy med 22 fastboende

Uforglemmelig konsertopplevelse

Du ble med for å sikre at scenen fikk støtte videre, hvilke er de beste konsertene dere har hatt?

- Jeg må nevne tre, Sherpa og Supermale. De to første fylte ikke lokalet, men de ti stykkene som stod foran scenen hadde en utrolig intens opplevelse.

Hva med den tredje?

- Ja! Det var «The Dogs» med Kristoffer Schau. Ikke noe galt om utesteder som Familien eller Studentersamfundet, men vår scene er mye lavere og mer ut i lokalet. Det var som å ha bandet blant publikumet, og det var helt sykt å se Schau. Han hoppet fra scenen og klatret i veggene. Jeg så bandet senere, det var bra, men ikke like hemningsløst.