Hvis kvinnen var smittet av H1N1-viruset, er hun trolig det første norske dødsofferet for svineinfluensa. Kvinnen var ikke innlagt på sykehus da hun døde.

Folkehelseinstituttet ble orientert om dødsfallet søndag morgen.

Andre helseproblemer

– Influensa er en av flere mulige årsaker til død. Kvinnen hadde også andre helseproblemer. Det blir nå foretatt videre undersøkelser for å bringe på det rene om hun har hatt ny influensa A (H1N1) og om dette i så fall kan være en medvirkende årsak til kvinnens død, heter det på Folkehelseinstituttets nettsider.

Endelig svar på om kvinnen døde av svineinfluensa vil trolig foreligge i løpet av kommende uke.

Kvinnen skal ha hatt influensalignende symptomer i en tid. Hun fikk torsdag skrevet ut en resept på influensamedisinen Tamiflu, bekrefter kommunehelsetjenesten i Lørenskog, overfor VG Nett. Det er uvisst om kvinnen tok medisinen.

Ikke syke

Ingen av familiemedlemmene til den avdøde kvinnen er syke.

– Jeg har vært i kontakt med familien i dag, og de forteller at ingen andre er syke, sier kommunelege i Lørenskog, Petra Turet Olsen, til VG Nett.

Kvinnen skal selv ha skrevet på sin facebookside at hun hadde svineinfluensa, men dette er ikke bekreftet av helsemyndighetene.

– Dette er noe vi nå undersøker. Dersom det er tatt prøver av kvinnen tidligere, vil vi få svar raskt, sier Olsen.

Torsdag ble det bekreftet at den danske lastebilsjåføren som døde mens han var på jobb her i landet, hadde svineinfluensa.