De to øverste plassene på Arbeiderpartiets stortingsliste anses som trygge i Nord-Trøndelag. I dag sitter Ingvild Kjerkol og Arild Grande på Stortinget.

Trønder-Avisa skrev torsdag at Arild Grande er valgt bort av lokallagene i Steinkjer, Stjørdal, Vikna og Nærøy. Det er fylkesråd Terje Sørvik fra Vikna som ønskes på sikker plass bak Ingvild Kjerkol. Fra før av er det kjent at lokallagene i Snåsa og Verdal ønsker å vrake Kjerkol som partiets listetopp, ifølge Trønder-Avisa.

Dermed kan det være duket for rokeringer for Arbeiderpartiet i nordfylket.

Rokeringer: Det kan være duket for nye fjes fra Nord-Trøndelag Arbeiderparti på Stortinget. Her fra Aps valgvake i Steinkjer i 2011, fra venstre: Gerd Janne Kristofferen, May Britt Lagesen, Ingvild Kjerkhol, Terje Sørvik og Anne Marit Mevassvik.

- Motivert for Oslo

Terje Sørvik registrerer med glede at flere lokallag vil ha han med.

- Det er positivt. Det er klart jeg er motivert for å drive politikk på vegne av hjemfylket, sier Sørvik.

Han har vært fylkesråd for regional utvikling i Nord-Trøndelag siden 2011. Siden 2007 har han sittet på fylkestinget, og han har vært vararepresentant til Stortinget siden 2009.

- Jeg har noen små innhopp på Stortinget, tilstrekkelig til at man ser at dette selvsagt er en meget interessant politisk arena, sier Sørvik.

- Hvorfor tror du at du foreslås?

- Det kan hende det blir lagt merke til det arbeidet jeg gjør i det daglige som fylkesråd. Jeg har etter hvert god kunnskap om utfordringsbildet rundt omkring i fylket vårt, sier han.

Sørvik har arbeidet 25 år i industrien, blant annet med skipsbygging, både på verksted, men også i administrative funksjoner som personalleder. Sørvik har fagbrev som sveiser.

- Jeg tenker at det er sunt med litt konkurranse om plassen, og at demokratiet brukes aktivt, sier Sørvik.

Han sto på fjerde plass på listen ved forrige valg, og nå gjenstår det å se hvor han blir plassert etter at nominasjonsprosessen er over.

Er ønsket: Fylkesråd Terje Sørvik.

12 aktuelle navn

Leder av nominasjonskomiteen er Inger Marit Eira-Åhrèn sier neste møte i komiteen er 4. oktober.

- Foreløpig har vi sendt ut en liste med 12 aktuelle navn. Denne er ikke offentlig. Nå ligger saken hos lokallagene. Den 4. oktober offentliggjøres lista i prioritert rekkefølge. Så går den ut på en runde to med lokallagene, forklarer Eira-Åhrèn.

Nominasjonsmøtet avholdes 26. november.

- Det er en demokratisk prosess som pågår. Lokallagene har hatt møter og jeg registrer at dette omtales i mediene, men jeg vil ikke kommentere saken nå, sier Eira-Åhrèn.

Adresseavisen har ikke fått tak i Arild Grande, men i en sms til Trønder-Avisa skriver han: «Jeg skjønner at dette er vanskelige avveininger for kommunepartiene. Det er en lang prosess, og foreløpig er mye uklart. Men jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke blir påvirket av dette. Jeg ønsker fortsatt å gjøre en jobb for fylket og partiet. Så står kommunepartiene helt fritt til å sende inn innspill på hvem de mener er best egnet.»

Foreslås vraket II: Lokallagene i Verdal og Snåsa vil ikke ha Ingvild Kjerkol, men det vil blant annet Stjørdal.

Ingvild Kjerkol er på reise i USA og kommenterer saken via sms:

- Nominasjon handler om å få tillit fra partiet, og jeg har stor respekt for den prosessen. Det er medlemmene som bestemmer, skriver Kjerkol. Hun sier hun opplever god stemning i partiet, støtte og felles mobilisering.

- Det er lite snakk om vraking men vurdering av ulike kandidater, som er helt som det skal være. Jeg er veldig motivert for fire nye år og regjeringsskifte. Jeg sitter i programkomiteen og jobber spesielt med by- og land-dimensjonen, som er viktig for Arbeiderpartiet, skriver Kjerkol.