NHO-regiondirektør Tord Lien, tidligere Frp-statsråd, startet tråden.

Adresseavisen skrev onsdag at byplankontoret anbefaler politikerne å vente med videre behandling av de store områdereguleringsplanene på østsiden av byen. De mener to trafikkanalyser som de private utbyggerne har laget for Rotvoll og Overvik, ikke gir godt nok kunnskapsgrunnlag. Utbyggerne er sterkt uenige i byplansjefens forslag om utsettelse. De mener deres egne trafikkanalyser er gode.

Daglig leder Aase Sætran i Rotvoll Eiendom mener beslutningen er dramatisk for dem som utbygger. Torsdag skrev Adresseavisen at Aps Geir Waage er overrasket over byplansjefens anbefaling. Frps Elin Marie Andreassen sa seg sjokkert. 20. juni skal de ta stilling til saken i et formannskapsmøte.

Les bakgrunn for saken: - Dramatisk for oss, sier utbygger

Les også: Ap overrasket og Frp sjokkert over byplansjefen

Facebook-tråd

NHO-regiondirektør Tord Lien la en av sakene fra Adresseavisen ut på sin Facebook-vegg torsdag ettermiddag, og skrev: «Litt overrasket og sjokkert selv. Om våre bedrifter skal kunne vokse og skape flere lønnsomme arbeidsplasser må flere folk ha et sted å bo, i og rundt Trondheim. Forholdsvis enkelt å forholde seg til vil jeg si.»

Dette svarte Sætran på: «I tillegg svært uforutsigbart for alle. Alle utredninger som er bestilt i vedtatt planprogram er utført, og mer til. I tillegg har de bedt om detaljregulering av ny Brundalsforbindelse i fire felt fra Ikea til Jonsvannsveien, noe de også har fått. Nå er de plutselig usikre på hvor veien skal gå.»

Denne kommentaren fikk Sps parlamentariske leder Marit Arnstad til å reagere. Hun skrev videre i tråden: «Helt på sin plass synes jeg. Og tidligere politikere i nye roller bør kanskje trå litt forsiktig her.»

Adresseavisen har ikke lykkes i å få Arnstad til å utdype denne kommentaren fredag.

foto
Marit Arnstad (Sp)

Les også: - Sterke interesser vil det annerledes, men politikerne bør lytte til byplansjefen

Les også: Slik lyktes de mektige aktørene på Overvik

- Er medlem i Ap

Aase Sætran er tidligere kommunalråd for Arbeiderpartiet i Trondheim. Hun sier det er sjelden hun kommenterer på slike ting i Facebook-tråder, men at hun her føler for å gjøre det:

- Det virker nesten som om Marit Arnstad mener at jeg driver med noe ulovlig, og det gjør jeg ikke. Det høres nesten ut som en slags trussel, og jeg lurer på hva hun mener med det, sier Sætran.

- Er dine bånd til Ap problematiske i saken om utbygging på Rotvoll?

- Jeg er medlem i Ap, det er ingen hemmelighet. Det har jeg vært i veldig mange år. Jeg gikk ut døra på rådhuset i oktober 2011, og etter det har jeg ikke vært på et eneste partimøte. Jeg kjenner jo folk som jobber på rådhuset fordi jeg har jobbet med dem. Det at man tidligere har vært politiker, kan vel ikke bety at man har yrkesforbud. Jeg tror det er positivt at en med mitt samfunnsengasjement jobber med utvikling av en ny bydel på Rotvoll, og jeg er overbevist om at det blir et flott område i byen. Det er derfor jeg jobber med det, sier Sætran.

foto
Aase Sætran i Rotvoll Eiendom.