- Tidligere var det slik at folk som var interessert i bil stort sett bare møtte folk som var interessert i det samme bilmerket som dem selv. Det har vi gjort noe med, sier Bjarne Reistad.

Han er en av arrangørene av treffet Cars & coffee i Trondheim. Cars & coffee er et uformelt og globalt fenomen, og i Trondheim har det vært arrangert treff siden 2013. De siste årene har det blitt gjennomført på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Lade Arena.

- Hos oss er alle slags kjøretøy velkomne, sier Reistad.

Lange køer

Mange av deltagerne kjørte i samlet flokk fra City Syd til Lade. Den store interessen skapte til tider store køer. Pågangen fikk trolig et ekstra løft av at det var lagt opp til en liten konkurranse med arrangøren av et tilsvarende treff i Bærum, om hvem som fikk flest deltagere.

- Vi var aldri i tvil om at vi kom til å vinne. Akkurat nå er det kø helt til Tunga, det er fullstendig galskap. Vi kommer ikke til å få plass til alle her utenfor Lade Arena, så vi må nok ta i bruk de fleste parkeringsplassene langs Haakon VIIs gate, sier Reistad.

Arrangør Bjarne Reistad kledde seg i smoking søndag. - Dette er jo fest, sier han. Foto: SIGURD HERNES

Hvor mange som faktisk har dukket opp på treffet vet han ikke.

- Dersom vi skulle telt alle, måtte vi holdt på til i morgen. Det var 1300 påmeldte på Facebook-siden vår, men av erfaring vet vi at det ofte kommer dobbelt så mange,  sier han.

- Hva slags bil kjører du selv?

- I dag har jeg kjørt cabriolet, en Mercedes.

- Du har flere biler?

- Ja, jeg har det. Jeg må nesten tenke meg om....jeg har vel en syv-åtte stykker. Jeg er nok en typisk bilentusiast!

- Audi er best!

Treffets yngste sjåfør var trolig Birk Brandslet Bendiksvoll (3).

- Audi er best, sier han bak rattet fra sin miniversjon av en Audi Q7.

Birk Brandslet Bendiksvoll har spesialskilter på sin Audi Q7. Foto: SIGURD HERNES

- Vi har ikke pleid å være på disse treffene, men siden det var så mye oppmerksomhet rundt dette så tenkte vi at vi skulle dra innom i dag, sier Birks pappa Bendik Bendiksvoll.

Han forteller at familien er frelst på biler fra Volkswagen og Audi.

- Da jeg kjøpte en Audi Q7, så fikk Birk en tilsvarende modell i samme farge. Da jeg byttet til en daytonagrå Audi RS6, så senket jeg Birk sin bil, og lakkerte den om slik at vi fortsatt skulle ha samme farge, sier han.

Birks lillesøster Tiri (1) blir den neste bileieren i familien.

- Tiri er fryktelig misunnelig på Birk, så når han er i barnehagen så er hun ute og kjører i hans bil. Hun skal få seg en egen snart, hun også, sier Bendiksvoll.

Jeanette Brandslet går med Tiri på armen, og syns det er fint å ha med seg datteren på biltreff.

- Vi må sørge for at det blir noen jenter i bilmiljøet også, ikke bare gutter, sier hun.

Da det ikke var plass til flere biler utenfor Lade Arena, tok man i bruk de øvrige parkeringsplassene langs Haakon VIIs gate. Foto: SIGURD HERNES

USA-import

Aina Brattgjerd kom på Cars & Coffee sammen med sønnen Lukas (12), i en lånt bil.

- Det er onkelen min sin bil. Den ble importert fra USA i fjor, det er en 2013-modell Chevrolet Camero SS, forteller en ivrig Lukas.

Lukas Horvei er veldig interessert i biler. Foto: SIGURD HERNES

Til daglig kjører Brattgjerd en Tesla Model X.

- Det er litt gøyere å komme på treff med en bil som dette her, jeg syns den er råkul, sier hun.

De to viet det meste av søndagen på å pleie bilinteressen. Før de kom på Cars & Coffee på Lade hadde de også fått med seg det store veteranbiltreffet som ble arrangert på City Syd.

Stor oversikt: Så lang leveringstid er det på de ulike elbilene nå