HARALD LANDRØ

En nestor innen brannfaget er gått bort. Harald Landrø døde 8. mai etter et kort sykeleie, bare 68 år gammel. Harald jobbet med faget hele sitt yrkesaktive liv, og var en høyt verdsatt foreleser, veileder og foredragsholder. Han var utdannet som sivilingeniør ved bygningsingeniør-avdelingen ved NTH, og tok sin doktorgrad i 1983. Han arbeidet med bygningskonstruksjoners brannmotstand ved Sintef Norges branntekniske laboratorium i flere år, der han også var nestleder. Fra 2001 var han leder for Tresenteret i Trondheim. Gjennom sitt virke der gjorde han en betydelig innsats for å fremme moderne bruk av tre i fleretasjes bygninger. Harald Landrø var professor i bygningsmessig brannvern ved NTNU, og derved en av de få i Norge med akademisk stilling innen brannfaget. Harald var involvert i brannundervisning flere steder, ved NTNU Trondheim og Ålesund og UIT Narvik. Hvert år bidro han i kurset brannsikkerhet i bygninger på Tekna sine kursdager i Trondheim, seinest i 2017.

Harald Landrø arbeidet aktivt innen standardisering, spesielt innen området passiv brannbeskyttelse og brannmotstand. Gjennom dette arbeidet opparbeidet han seg et stort internasjonalt kontaktnett.

Endring i de byggetekniske brannregelene i 1997 la grunnlaget for en ny profesjon innen brannrådgiving. Harald bidro til dette, både gjennom å arbeide som rådgiver og gjennom sitt virke ved NTNU. Med sin gode situasjonsforståelse og uvanlig gode evne til kompromissets kunst var han god til å søke løsninger i kompliserte byggesaker.

Harald kommuniserte med et smittende godt humør, og han skapte dialog med forsamlinger i forelesningene sine. Harald var en god menneskekjenner og et godt medmenneske. Vi som arbeidet sammen med ham følte oss sett av ham. Dette kunne skje i de små hverdagssamtalene som Harald la på minnet sitt, og som han kunne referere til i lang ettertid.

Et godt menneske og en sann venn er borte. Vi vil alltid huske ham med takknemlighet og gode følelser. Våre tanker går til hans familie som har mistet et kjært familiemedlem.

Nåværende og tidligere kolleger ved NTNU og SINTEF