Skei Grande fikk napp i lakseelva Gaula i Sør-Trøndelag, med det som viste seg å være en drone på kroken, melder Nettavisen.

«Prøvde fiskelykken min i Gaula. Jo da. Fikk napp ... Noen som savner dronen sin?» spør Skei Grande på sin Facebook-profil.

Ingen dramatikk

Torstein Rognes, som er sekretær i Gauldal fiskeforvaltning, var til stede da partilederen fikk fiskelykke.

– Vi var rett og slett ute og fisket. Så satt kroken seg fast, og da Trine fikk inn kroken viste det seg at det var en drone som hadde ligget på bunnen av elva. Hendelsen var fri for dramatikk, sier han til Adresseavisen. Skei Grande var i Midtre Gauldal i anledning valgkampen og for å bli orientert om Gaula, Trondheimsfjorden og laksefiske.

– Hvordan reagerte hun på hendelsen?

– Hun tok det med godt humør, sier Rognes. Venstre er et av partiene som er kritisk til overvåkning. Under Skei Grandes statusoppdatering, får hun spørsmål om hva hun brukte som agn. Da svarer hun at hun brukte personvernet.

Les også: Venstre vil opprette kommisjon for å sikre barns digitale rettigheter

Ukjent eier

Rognes forteller at de fremdeles ikke vet noe om hvor dronen kom fra.

– Nei, har ikke peiling. Men det så ikke ut som den hadde ligget lenge i elva, sier han. Han kjenner godt til Gaula, og forteller at han aldri har hørt om lignende funn.

– Noen pengebøker har det vært, men dette er første gang en drone har blitt fisket opp. Men det er mye forskjellig som kan komme med elva, sier Rognes.