I forbindelse med leteaksjonen i Verdal bekrefter politiet at det er gjort funn av en omkommet person. Personen ble funnet av ved hjelp av Sea King-redningshelikopter. De pårørende er varslet om funnet melder politiet mandag kveld.

- Vedkommende er identifisert og det er han som vi har lett etter. Han ble funnet utendørs litt i utkanten av prioritert søksområde ved hjelp av helikopter. Sea King meldte om funn klokken 19.55, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen til Adresseavisen.

Stor leteaksjon

Mandag morgen ble leteaksjonen trappet opp igjen, etter at en mann i 30-årene ble meldt savnet lørdag ettermiddag. Mannen gikk fra ei hytte i Vera i Verdal kommune rundt klokka 17.45 lørdag ettermiddag. Han ble meldt savnet klokka 23 lørdag kveld.

- Det har vært et stort apparat i sving her. Jeg vil rette en stort takk til de frivillige som har deltatt i leteaksjonen. Vi er helt avhengig av den bistanden, sier operasjonsleder Hollingen.

Innsatslederen i aksjonen, Tonje Våden, sier til Adresseavisen at de ikke kan få takket de frivillige nok.

- Nå har arbeidet pågått siden klokken 7 i dag tidlig, og det har vært mellom 100 og 110 personer her. Vi er veldig takknemlige. De frivillige innsats har vært helt avgjørende for at mannen ble funnet, sier innsatslederen.

Mandag formiddag opplyste Våden at Sea King-helikopteret gikk rett i søk da det ankom.Tidligere på dagen ble det gjort søk i terrenget med mannskap og drone.

En drone ble også brukt i søket. Foto: Leif Arne Holme

Politiet etterspurte også hjelp fra småfly og politihelikopter.

- Vi vil få bistand fra et småfly. Det vil fly på snaufjellet for å ta unna disse områdene. Sea King kan ta vanskelige områder, sa hun.

Ikke mistanke om noe kriminelt

- Vi har ingen mistanke om at noe kriminelt har skjedd med vedkommende. Mannen vil bli obdusert og vi vil sannsynligvis få noen svar etter det, sier Hollingen.

Det var store ressurser i sving. Foto: leif arne holme

Operasjonslederen sier at mannskapene som har vært ute har vært i debriefing og at kriseteamet i kommunen har tatt vare på de pårørende mandag kveld.

Mannen var sammen med familie på hytta. Det var regn og seks grader den første natten mannen var savnet. Han hadde på seg turbukse og t-skjorte da han forlot hytta.

Røde Kors deltok i leteaksjonen Foto: leif arne holme

Det ble søkt i området Bringsåsen i Vera, langt øst mot svenskegrensa i Verdal kommune. Området ligger på tregrensa med skog, bekker og flere vann.

Her ble søket etter den savnede koordinert Foto: leif arne holme