Vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga i Bergen, som utarbeider Obs-varselet, sier det ventes mellom 40 - 60 millimeter regn i Trøndelag fra i ettermiddag og de neste 24 timene.

- Det ser ut til at det blir kysten som får de største nedbørmengdene. I indre strøk blir det langt mindre nedbør, forteller Fagerlid.

Timevarsler på yr, blant annet for Trondheim, viser at det kan komme 10 millimeter regn på 60 minutter først på ettermiddagen.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 18 000  andre - følg VærAdressa på Facebook

Følg VærTorsten på Twitter

En tredjedel av normal augustnedbør på 24 timer

Nedbørmengdene vil for enkelte steder tilsvare en tredjedel av normal augustnedbør.

Årsaken til det kraftige regnet er et lavtrykk sørvestfra som beveger seg over Trøndelag i løpet av fredag ettermiddag og kveld og natt til lørdag.

Nedbøren ser ut til å komme i to perioder, med det kraftigste regnet fredag ettermiddag og kveld, og med mer regn natt til lørdag og første del av dagen lørdag.

Følg Adresseavisen på  Facebook,   Instagram  og  Twitter

Storm på kysten natt til lørdag

- Natt til lørdag vil lavtrykket gi kraftig vind opp i storm langs kysten. Våre prognoser viser liten nordvestlig storm på det meste, men det kan ikke utelukkes enda sterkere vind lokalt, særlig langt nord i landsdelen, sier Fagerlid.

Nordavinden gir en kald lørdag med temperaturer under 15 grader de fleste steder.

Lettere vær søndag

Etter en våt og vindfull første del av helgen bedrer været seg betraktelig på søndag.

Da blir det opphold, lange perioder med sol og stigende temperaturer. På de varmeste stedene kan temperaturen nærme seg 20 grader.

Mer regn neste uke

Neste uke preges av skiftende vær med en god del regn i første del av uken med onsdag som den våteste dagen. Prognosene viser rundt 20 millimeter fra mandag til torsdag med 40 millimeter de våteste stedene.

Opphold og sol neste lørdag

Etter flere våte dager på rad først i uken, blir den tørr helg i neste uke med opphold fra fredag  til søndag. Både fredag og lørdag blir det brukbare perioder med sol.

Over neste helg kommer det en ny periode med daglige regnbyger før 15 dagersperioden avsluttes med delvis pent vær 9. september.

Hør Adresseavisens kommentatorer på podkast: