Flere studenter planlegger å stryke til enkelte eksamener for å få bedre tid til å lese på andre, skriver studentavisen Under Dusken.

– Det er mange som bevisst velger å konte. Jeg har selv sett studenter ved siden av meg på eksamen som har jobbet og gjort sitt beste, for så helt til slutt å be om å få levere blankt. Det er bare tull at studenter skal behøve å vurdere en slik strategi for å få de resultatene de ønsker, sier studentpolitiker Vegard Elde Vefring til studentavisen.

- Kontet taktisk

Både sivilingeniør- og medisinstudenter ved NTNU kan ta kontinuasjonseksamen i august om de stryker på den ordinære eksamenen.

Fysikk- og matematikkstudent Henrik Torgersen forteller at han er blant dem som har strøket med vilje.

– Jeg har kontet taktisk. Det var for å få bedre tid til andre fag og kunne gjøre det bedre på enkelte eksamener i stedet for å gjøre det jevnt over litt dårlig, sier han.

Seksjonssjef Knut Veium ved NTNUs eksamenskontor ser ingen problemer i at studenter planlegger å stryke i enkelte eksamener.

Helt i orden

– Begrepet taktisk konting blir ofte oppfattet som noe negativt, men for meg er dette en atferd som er helt legitim. Studentene tilpasser seg regelverket og benytter seg av de mulighetene som universitetet har valgt å gi dem, sier Veium til Under Dusken.

Han sier konteeksamensordningen er under vurdering.

– Flere universiteter har en regel som sier at man kun har tre forsøk på å stå i et fag. Hos oss kan man forsøke ubegrenset så lenge man ikke havner for langt bak progresjonsmessig.