Mange brukte nok langhelga til opprydding i busker og kratt. Tirsdag formiddag var det nemlig jevn trafikk med fullastede tilhengere på den nye hageavfallsplassen på Heggstadmoen i Trondheim.

- Det er nesten blitt litt for fint, men det går det jo ikke an å klage på. Det har blitt voldsomt flott. Jeg hadde med meg gummistøvler i dag for sikkerhets skyld. I fjor var det bare hengemyr borte på den gamle avfallsplassen, forteller Helge Røkke.

Bård Tiller fra Flatåsen leverte et lass med busker og greiner for to av sine naboer. Foto: Frank Lervik

Over 3000 tonn i året

Det nye anlegget på Heggstadmoen åpnet 1. april i år. En avfallsdunge på størrelse med to store bolighus tyder på at plassen allerede blir flittig besøkt. I fjor ble det levert over 3000 tonn hageavfall i Trondheim.

- Dette er samme plassen som det gamle mottaket lå på før vi flyttet hageavfallsmottaket for et par år siden. Men nå har vi et nyoppusset og asfaltert område med veldig god kapasitet, forteller kommunikasjonssjef i Trondheim Renholdsverk, Tone Pettersen Olden.

- Hekken vokser jo 70 centimeter i året. Det er alfor mye, synes Ingebrigt Lereim fra Byåsen. Tirsdag kvittet han seg med store deler av den brysomme hekken. Foto: Frank Lervik

Ikke alle får levere

Grusveien inn til anlegget skal også asfalteres og gatebelysning kommer på plass etter hvert. Hageavfallet som leveres her blir kvernet opp og kjørt til Klæbu der en underleverandør lager næringsrik kompostjord av det. Leveringen er gratis, men ikke åpen for alle.

- Dette anlegget er kun for innbyggerne i Trondheim og Klæbu. Det er jo de som betaler renovasjonsgebyr i disse kommunene som finansierer dette, påpeker Olden.

Det er fortsatt meget god plass på det nye hageavfallsanlegget på Heggstadmoen. Foto: Frank Lervik

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

Det er fortsatt meget god plass på det nye hageavfallsanlegget på Heggstadmoen. Foto: Frank Lervik