Bandet har turnet rundt i verden i over førti år, med en musikk som er sterkt inspirert av franske sigøynermusikere og spesielt Django Reinhardt. Lørdag gikk ferden videre til Trondheim og jazzkafé.

De la opp til en hyggelig start på ettermiddagen, med finspillende kassegitarer og godt humør.

For arrangør Bjørn Krokfoss var det aldri noe tvil om at bandet skulle få gjeste scenen i ettermiddag.

– De er blant Europas beste band av sitt slag. De er internasjonalt kjent i tillegg til å være gamle venner fra Oslo, som elsker å komme hit og spille. De ringte meg opp og spurte om de kunne komme og da var saken gjort, smiler han.

Hver uke arrangeres denne kafeen for folk i byen, i dag havnet konserten midt i Trondheims jazzfestival. Det er gratis inngang, men krangel om de gode setene.

Denne lørdagen, var det nemlig ingen av de 350 sitteplassene som sto ledig da jazzkvartetten entret scenen. De som kom senere enn en time før konsertstart, måtte nøye seg med å følge musikerne på storskjerm fra kjelleren.

Ikke et ukjent fenomen, ifølge Krokfoss.

– Her har det vært stinn brakke siden vi begynte med dette i 2007. Interessen er enorm. Det skyldes at jeg serverer Trondheims publikum den musikken som de liker og fortjener. Det skal være svingende, folkelig jazzmusikk, forklarer den pensjonisten Bjørn Krokfoss.

Svein Otto Aarbostad
Bandet har vart i over 40 år og har gitt ut over 20 plateutgivelser i løpet av karrieren.
350 mennesker tok turen til Olavs Pub og Spiseria for å få med seg lørdagens jazzkafé.