Da han gikk på videregående skole hadde Ellingsen fransk som valgfag. På universitetet ville han lære seg et nytt språk, og valget falt på japansk som perspektivemne.

- Mange tenker at japansk er et vanskelig språk, for eksempel er skriftspråket avansert. Men grammatikken er overraskende enkel på mange måter. Det er for eksempel ikke bøyning av tall for substantiv, hvis du skal si «en katt» eller «flere katter» er det samme tallordet, sier Ellingsen.

- Hvorfor er språk så spennende?

- Jeg hadde hvert fall en stor interesse for språk på videregående, men hvorfor er et godt spørsmål. Det var på en måte litt tøft. Nå ser jeg at det også er fint å se ting fra andre synspunkter. Det har litt med å lære seg en annen kultur å gjøre. For eksempel er det mange ordtak som blir sagt på ulike måter, men de gir ikke mening før du lærer dem, sier Ellingsen.

Vil studere pedagogikk

Ellingsen studerer en bachelor i fysikk ved NTNU, men har foreløpig ingen klar plan for hvordan han vil bruke utdannelsen.

- Jeg har egentlig ikke så mye peiling på hva jeg skal bruke fysikkutdannelsen til. For meg har det også vært en hobby, fordi jeg er veldig glad i fysikk. Jeg har tenkt litt på å studere pedagogikk videre og kanskje få en jobb innen læreverket. Om det er drømmejobben vet jeg ikke, men det er hvert fall en ganske trygg arbeidsmulighet som jeg kan tenke meg, sier Ellingsen.

Tenker på japansk

Ellingsen kommer fra Brønnøysund og trives godt i Trondheim.

- Jeg pleier å kalle Trondheim for «Brønnøysund to», fordi det er mange som kommer hit fra Brønnøysund, eller Helgeland for å studere. Trondheim er en fin by som er veldig åpen. Jeg liker ikke plasser som er for «by», sier Ellingsen.

- Når jeg snakker med japanske ... Nå kommer jeg bare på det japanske ordet, du vet «foreign exchange students»?

- Utvekslingsstudenter?

- Ja. Når japanske utvekslingsstudenter har vært her, har vi nevnt at dette er én av Norges største byer. Men Trondheim er ikke stort for dem. Sammenlignet med hovedstaden i Japan blir Trondheim veldig liten, sier Ellingsen.

- Skjer det ofte at du tenker på andre språk enn norsk?

- Ja, det gjør det. Man bli litt språkforvirret. Det er for eksempel ikke ofte jeg sier utvekslingsstudent, og da kom jeg først på det japanske og engelske ordet. Jeg snakker jo ikke norsk med dem, sier Ellingsen.

Realiserte kafédrømmen

Gjør neglesuksess med Instagram

Endre (35) vet hvilket sjekketriks som stort sett funker

Line gikk fra frisørlærling til å bli regionsjef