19-åringen skal ha vært på vei hjem fra Marinen 1. mai i år da hun oppdaget at en gjeng jenter var i ferd med å banke opp en jente.

- Jeg sa at de måtte roe seg ned, sier 19-åringen. Også en venninne av 19-åringen oppfordret jentene til å avslutte voldsbruken. Dette skal den tiltalte jenta ha likt svært dårlig.

- Først begynte hun å banne og sparke mot venninna mi. Men så kom hun bort og slo til meg. Deretter ble jeg delvis dyttet i bakken av tiltalte, delvis dratt av noen som sto bak meg, forklarte 19-åringen.

Mens hun lå nede ble hun sparket mot hodet slik at hun besvimte. Etter hvert kom hennes daværende kjæreste til, og la seg over henne for å beskytte henne mot slagene. Volden opphørte da personell fra Røde Kors kom til og fikk fraktet jente til sykehus.

Sjalusimotiv

- Jeg ville ikke blande meg inn, for om du blander deg inn blir det bråk, sa hun. Tiltalte mente årsaken til at 19-åringen har anmeldt henne kan være sjalusi. - Det var sjalusitrøbbel fordi vi likte samme gutt for et år siden, hevdet tiltalte. Dette avviser den fornærmede 19-åringen.

Redd for å bli tatt

- De dyttet meg, slo meg og sparka meg i hodet mens jeg lå nede, fortalte 16-åringen. Hun har i ettertid vært redd fordi hun tror tiltalte leder en gjeng jenter, sa 16-åringen.

19-åringen har også hørt at de som overfalt henne skal ha vært en gjeng.

- Det er ikke akkurat en gjeng. Men det er sånn at hvis du blir angrepet, har du noen folk som kan komme og forsvare deg, svarte tiltalte på spørsmål fra aktor om hun er med i en gjeng.

I forbindelse med rettssaken oppholdt flere jenter som skal være venninner av tiltalte seg i gangen utenfor rettslokalet. Aktor Alf Rune Nilssen viste disse bort, en oppfordring de imøtekom.

Aktor ba retten dømme den tiltalte 20-åringen til fire måneders ubetinget fengsel, som er en streng straff. Forsvarer Tore Angen mener tiltalte må frifinnes.

På grunnlag av opplysningene som kom frem i retten i går om at flere andre navngitte jenter skal ha vært involvert i voldsepisodene vil politiet nå iverksette etterforskning mot disse.