Brænnebukta: Rådmannen i Trondheim er pålagt å finne en egnet strand til naturistene. Brænnebukta i Trolla er ett av alternativene. Foto: MARIANN DYBDAHL

Lade er forkastet, hele strandlinja inn mot Være likeså. Alle vannene i Bymarka har vært oppe til vurdering, men de ble for små. Nå leter Trondheim kommune vestover.

– Vi ser på Flakk, Rye og Brænnebukta, forteller Andreas Glimstad, friluftsforvalter i miljøenheten.

Avgjørelsen om å stenge stranda i Djupvika etter over 28 år kom etter forslag fra Arbeiderpartiet, og forslaget fikk flertall til tross for at Demokratene, De Grønne, SV, RV og Frp stemte mot. Rådmannen ble pålagt å finne en ny fristrand før sommeren, men har ikke lyktes. I mai vedtok bygningsrådet at letingen fortsetter.

– Vi må prøve å finne en plass uten innsyn der naturistene er skjermet. Med grei adkomst, parkeringsmuligheter og tilgang til sjøen, sier Glimstad og innrømmer at jobben ikke er enkel.

– Vi vil få samme klagene hvor vi enn kommer. I verste fall må vi ta en offentlig badestrand til fristrand, det vil si en strand for folk både med og uten klær. Men det får politikerne bestemme.

Uten en tråd: Geir Wettland, talsperson for Sør-Trøndelag Naturistforening, tar en ulovlig dukkert på oppfordring fra Ukeadressa mens kommunen leter etter ny naturiststrand. Foto: UNNI SKOGLUND