Klokken 8.30 lørdag morgen, startet politipatruljen i Namsos på den lange transportetappen til Trondheim. I baksetet satt en mann i 20-årene, pågrepet og mistenkt for å ha banket kjæresten flere ganger siste døgn. I tillegg har han gjort hærverk ved fergeleiet på Ølhammeren, forbindelsen til Jøa i Fosnes kommune.

Slo kjæresten

- Første melding kom fra en taxisjåfør utenfor drosjesentralen i Namsos natt til lørdag. Han så en mann slå ei dame, opplyser krimvaktleder Johan Aae ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Ifølge Aae var både mannen i 20-årene, og hans noe eldre kjæreste, beruset da de ble pågrepet og tatt med inn til avhør.

- De ble avhørt og senere sluppet fri, sier krimvaktlederen.

Hærverk på fergeleie

Deretter satte de kursen mot Jøa.

- Litt før klokken 6.30 fikk politiet melding fra skipperen på ferga som trafikkerer strekningen Ølhammeren - Sierstad, mellom Jøa og Elvalandet i Fosnes kommune. Skipperen meldte om nye voldsepisoder, og om ruteknusing og annet hærverk på fergeleiets venteværelse, sier Aae.

Kvinnen til sykehus

Ifølge krimvaktlederen ble kvinnen fraktet til sykehuset i Namsos for sjekk, mens mannen på nytt ble arrestert.

- Kvinnen har skader etter slag i ansiktet og på kroppen, og har fått behandling for disse. Hun skal ikke være alvorlig skadd, opplyser Aae.

Lang fangetransport

I denne situasjonen vurderte Trøndelag politidistrikt at mannen i 20-årene måtte transporteres i bil til Trondheim, settes i arrest og avhøres ved Sentrum politistasjon.

Dermed ble det en fire timer lang transportetappe på til sammen 23 mil, for å få den pågrepne fram. Det løses med samarbeid mellom politi i Steinkjer, Åsen, Stjørdal osv, og flere etapper.

- Jourhavende har opprettet sak, og mannen skal avhøres. Trolig har ikke politiet i Namsos de ekstra ressursene for tilsyn som må til for å holde mannen i arrest der. Trondheim har dette på plass, og da er dette beste løsning, sier krimvaktlederen.

Avhøres trolig søndag

Lørdag ettermiddag sitter mannen i 20-årene i arresten i Trondheim, men det gjenstår mer arbeidt nord i fylket før man kan starte avhør av ham.

- Det skal gjennomføres tre vitneavhør. Vi skal også avhøre kvinnen (kjæresten), som fortsatt er under behandling og til undersøkelser ved sykehus i Namsos, sier krimvaktleder Johan Aae.

Krimvaktleder mener det er mest sannsynlig at mannen blir avhørt søndag.

- Hva skjer med mannen når avhøret er over?

- Da blir han trolig satt på toget og returnert, på statens regning, tror Aae.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Mannen i 20-årene har også herpet toalettet på venterommet ved fergeleiet Ølhammeren. Foto: Politiet