Politiets storkontroller torsdag avdekket flere fartsoverskridelser på E6 i Melhus, skriver Trønderbladet.

En laserkontroll ble gjennomført ved Brubakktunnelen i Melhus.

Det endte med fire forenklede forelegg til bilister som kjørte for fort. Politiet melder at høyeste hastighet var 115 km/t i 90-sonen.

Politiet var også ute på E6 for å kontrollere fart tidligere på dagen torsdag. De var da laserkontroll på E6 mellom Oppdal og Rennebu. Politiet skrev ut 27 forenklede forelegg. Her var 96 km/t høyeste hastighet i 70-sonen.

Asylsituasjon påvirker helsetilbud

Kommunelege Ulf Seljelid i Snåsa frykter at asyltilstrømmingen og ressursmangel kan gå ut over helsetilbudet.

Det kan komme 80 nye asylsøkere til kommunen, og kommunelegen er bekymret, skriver Trønder-Avisa.

– Asylsituasjonen og ressursmangelen her gjør at dette kommer til å gå ut over helsetilbudet til eksisterende befolkning – i stor grad. Det er det ingen tvil om, sier kommunelegen.

Kommunen har har nå utlyst en legestilling på tjue prosent i kommunen. Seljelid har liten tro på det kommer en lege til Snåsa for kun ei 20 prosent stilling, og sier de er nødt til å prioritere det viktigste først på legekontoret.

– Folk flest i Snåsa vil merke at ventetiden går mye opp, mindre tilgjengelighet og dårligere service, sier kommunelegen.

Rusdømt slipper soning

En mann i slutten av 20-årene fra Stjørdal er dømt til fengselsstrakk i 37 dager for ruskjøring, skriver Stjørdalens Blad .

Stjørdalsmannen kjørte i fylla og havnet utfor vegen. Da politiet kom, svelget han beroligende tabletter i panikk.

Da politiet kom til stedet prøvde en kompis som også var beruset å kjøre bilen opp av grøfta.

Den dømte slipper å sone. Betingelsen er at han gjennomfører et program mot ruskjøring i regi av kriminalomsorgen. Prøvetida er satt til to år.

Det var sent en kveld i februar i år stjørdalsmannen kjørte av vegen på det glatte føret. Uhellet skjedde i en annen kommune i Nord-Trøndelag.

Mannen innrømmet i retten at han hadde drukket øl før kjøringen. Det hadde også kompisen som satt på gjort.

Blodprøven viste en promille på 1,0. Påvirkningen fra medisinene tilsvarte en promille på 0,2. Stjørdalingen erkjente skyld for begge forholdene.

Oppdal på frierføtter

Rennebu kommunestyre sier ja til invitasjonen fra Oppdal om å starte drøftinger med sikte på intensjonsavtale om sammenslåing, skriver Opdalingen.

Drøftingene kan starte allerede tirsdag.

I formannskapets møte 21. april ble det innstilt på at kommunestyret skal si ja til drøftinger med Oppdal, og at Midtre Gauldal inviteres til å starte drøftinger med sikte på intensjonsavtale om sammenslåing.

Selv om Rennebu fortsatt håper på Midtre Gauldal, kan det tyde på at Midtre Gauldal ikke ser på Rennebu som noe alternativ.

Selv om Oppdal og Rennebu nå har tatt opp kontakten med tanke på en intensjonsavtale, begynner kommunene å få det travelt.

- Vi har veldig kort tid på oss, sa Arve Withbro (Ap).

- Vi bør ha klart kommunenavn, kommunesenter og plassering av alle tjenester. Det er bedre å "krangle" ferdig på forhånd enn å krangle etterpå, mente Withbro.

Kommunestyrene har frist til 1. juli til å ta stilling til en eventuell sammenslåing.