Åpne bekker og lite tele i bakken skaper problemer i Vassfjellet og i Meråker, men fra Oppdal og Åre rapporteres det om gode forhold.

- Der vi har kunstsnø er det gode forhold, men lange myrparti er en utfordring. Det er lite tele i bakken og bekker som kommer opp, så der må vi ned med rør og fylle på snø, sier driftssjef i Vassfjellet, Per Eyvind Tellungen.

Støtter seg på kunstsnø

Både i Åre, Meråker og Oppdal rapporteres det om gode kunstsnøsåler i løypene, noe som sikrer forholdene. Dette gjelder også i Vassfjellet, der det er tynt med snø utenfor løypene nederst, mens det i terrenget lenger oppe er 60 cm

- Det har vært en ustabil vinter, men vi har produsert en del snø. Vi tar helg for helg fremover, men om vi får 0 grader eller litt kulde, så er det fint. Det er langt fra krise ennå, sier Tellungen.

I Meråker snakker også daglig leder i Meråker alpinsenter, Arne Magnus Størseth, om at det er vått i anlegget. Akkurat som i Vassfjellet er problemet åpne bekker og vann som må tas unna løypene, som er utfordringen.

- Det snør på toppen akkurat nå, så vi håper på litt snø før kvelden, men det har vært vått her også. Det er bra med snø og greie forhold, sier han.

Snøvær. Mandag falt det snø øverst i alpinanlegget i Meråker, mens det var vått lenger nede. Foto: Arne Magnus Størseth/Meråker Alpinsenter

Nysnø i Oppdal

Størseth håper på noen kalde dager for eventuelt å produsere mer kunstsnø de nærmeste ukene.

- Det er ingen fin prognose fremover når det gjelder snø. Men vi har produsert snø og har en grei kunstsnøsåle nederst i anlegget. Øverst i anlegget er det mer enn nok snø, sier han.

Daglig leder Arnulf Erdal i Oppdal alpinsenter sier han gjerne skulle hatt litt snø i lavlandet og i Trondheim, fordi det ville lokket flere folk ut på ski.

- Vi fikk faktisk noen cm snø i dag. Fra to til ti cm litt etter hvor høyt oppe i anlegget du er, forteller han.

Oppdal har investert tungt i kunstsnøanlegget de siste årene. Det mener Erdal er helt nødvendig.

- Det viktige er at vi har snø og flotte forhold. Alt var åpent sist helg. I tillegg har vi produsert opp kunstsnø, så vi greier oss bra selv om det ikke kommer nedbør fremover, sier Erdal.

Gode forhold. Oppdal alpinsenter sist helg. Daglig leder Arnulf Erdal sier de vil ha gode forhold selv om det ikke kommer nedbør de nærmeste ukene. Foto: Bård Sande

- Kunne alltid ønsket oss mer snø

I Åre er snødybden i anlegget 60 cm. Der har det i likhet med i Oppdal kommet noen cm snø de siste dagene.

- Forholdene i anlegget er gode akkurat nå. Vi har hatt en del varierende vær, men vi har fått en del nedbør de siste tre dagene, sier Linda Morell hos Skistar, som driver alpinanlegget.

- Det er ikke meldt nedbør de nærmeste ukene, hva tenker dere om det?

- Det er bra forhold i bakkene. Langtidsvarslet viser at det blir litt kaldere fremover. Da vil det være mulig å produsere snø, men selvfølgelig; vi kunne alltid ønsket oss mer naturlig snø, sier Morell.

Hun peker på at det er store lokale vær-variasjoner.

- Selv om det er mildt vær eller regner i lavlandet kan det være fine forhold i fjellet, sier hun.