I forrige uke måtte en mann i 20-årene møte som siktet i en tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett. Det alvorligste forholdet i siktelsen mot ham, gjaldt oppbevaring av 293 000 milligram dopingmidler. Dette fant politiet i mannens bolig i Trondheim 25. juni i fjor. I beslaget var det blant annet flere hetteglass med testosteron og trenbolon.

Tatt to ganger på samme dag

Den siktede kom med en uforbeholden tilståelse i retten, og dommeren legger til grunn at mannen kjøpte dopingmidlene for å bruke halvparten selv. «Planen var å selge resten for å finansiere egen dopingbruk», heter det i dommen. Det går videre frem av avgjørelsen at beslaget tilsvarer omtrent tre og et halvt års forbruk for én person.

I tillegg til oppbevaringen av dopingen, var mannen også siktet for to tilfeller av ruspåvirket kjøring, som han også erkjente. Dette skjedde på samme dag - 23. mai 2017. Ifølge dommen kjørte han først med en påvirkningsgrad tilsvarende 0,5 promille alkohol rundt klokken 14.00. Like før midnatt satt han bak rattet på samme bil igjen - denne gang med en påvirkningsgrad på 1,2 promille alkohol.

Får samfunnsstraff

På grunn av den siste ruskjøringen dømmes mannen også for kjøring uten gyldig førerkort. I tillegg dømmes han for to brudd på legemiddelloven, blant annet for å ha innført en 30 tuber med salver med virkestoffet adrenalin per post. Dette er også nevnt i dopinglisten, ifølge siktelsen.

Retten dømmer mannen til samfunnsstraff i 120 timer, som skal gjennomføres i løpet av 120 dager. Han fradømmes også førerretten i tre år, og må avlegge ny førerprøve for å få tilbake førerretten.