Samiullah Nazari (27) har kjørt drosje i Trondheim i tre år. Han kjører normalt bare på dagtid, men natt til fredag bestemte han seg for å ta et skift fra klokka 01.

- Jeg var på Shell på Moholt for å kjøpe noe mat. Planen var å spise der, men så kjørte jeg til sentrum i stedet. Jeg tenkte først å stoppe i Munkegata eller midt i Søndre gate, men valgte til slutt å stoppe ved utestedet Down Town nederst i Nordre gate.

Mann forsvant

Mens Nazari satt i bilen og spiste så han en mann som gikk rett bak drosjen, og videre nedover gata.

- Plutselig ble han borte, og jeg skjønte ikke hvordan det var mulig. Jeg gikk ut, og så at han var på vei ned mot kanalen. Jeg spurte om det gikk bra med han, men fikk ikke noe svar, så jeg satte meg inn i bilen igjen. Nok en gang var han borte da jeg så i speilet, så jeg kjørte ned til kanalen for å sjekke.

Samiullah Nazari har kjørt drosje i Trondheim i tre år. Foto: RUNE PETTER NESS

Klokka hadde passert tre på natta, og Nazari forteller at det var helt folketomt i Fjordgata.

- Jeg så ned fra kanten, og oppdaget at mannen lå i vannet. Han svømte mot flytebrygga ute i vannet, og klarte å klatre opp der. Da ringte jeg til politiet. Mannen datt så ut i vannet igjen. Han prøvde å klatre opp, men hadde ikke krefter til å klare det. Politiet kom utrolig fort, og ba meg lyse med en lommelykt der mannen var. De klatret ned, og klarte å få han opp.

Reddet livet

Mannen i 20-årene ble sendt til sykehus for en sjekk, og politiet opplyser at han ikke skal være alvorlig skadet. Gradestokken viste denne natta ni kuldegrader i Trondheim, og vannet var iskaldt. Politiet skryter av Nazeris raske reaksjon, og mener at innsatsen hans reddet livet til mannen i 20-årene.

- Kanskje gud hadde bestemt at jeg skulle være akkurat der, akkurat da? Jeg er så glad for at det gikk bra med han. Når jeg ser et menneske i nød må jeg hjelpe til. Det må vi alle, sier Nazeri.