Syd åpnet med 1 kløver, og vest hoppet inn med 4 hjerter. Nord og øst passet, før syd kom tilbake med 5 ruter, åpenbart med en voldsom fordelingshånd med begge minor. Vest passet, og nord løftet til 6 ruter.

Hva gjør du nå? Det kan ikke være veldig dyrt i 6 hjerter, men det spørs jo om 6 ruter står. Hvis makker har E-K eller E-D åttende i hjerter så kan det godt være hele elleve stikk i hjerterkontrakt om vest har riktig fordeling (1-8-1-3). Å gå 100 eller 300 ned ser bra ut om de har 920 i kortene.

Enkelte på østs plass sa 6 hjerter, men det ble veldig feil da nord hadde avgitt en temmelig dristig løft til slem, og vest hadde helt feil kort i forhold til hvordan øst tenkte:

I 6 hjerter var det tre doblede, +500 til N/S. Som du ser var 6 ruter sjanseløst når vest hadde kløver konge, og man kan lure på nords vurdering med å lette til 6 ruter med det der. Resultatene rundt om kring i salen svingte fra +550 N/S i 5 ruter doblet til flere som hadde gått bet i 6 ruter, og en hadde rotet det helt til seg i 6 ruter og gått 800 i bet.

NM for lag spilles som sluttspillskamper (vinn eller forsvinn) for de 16 beste lagene. Etter den spilles Marit Sveaas-turneringen med meget pene premier og internasjonal deltakelse. Festivalen avsluttes søndag ettermiddag.

Her kan du lese mer om bridge.