Eline er datter av gårdeier Jon Magne Wesche. Hun lå og sov i 1. etasje i Kirkegata 53, da en politikvinne i sivil hamret på dører og vinduer for å vekke folk inne i huset.

- Var i ørska

- Først skjønte jeg ikke hva som foregikk. Jeg var i ørska og gikk ikke ut, men da jeg så flammene stå ut fra 2. etasje kom jeg meg raskt ut av huset, forteller Eline som løp ut i nattøyet.

Brannvesenet jobbet med å få slokket brannen på taket av huset. Foto: Leif Arne Holme

Siden har hun stått og sett på brannen og slokningsarbeidet. Etter at Adresseavisen snakket med henne skulle hun ned til samlingsstedet for de evakuerte på Backlund.

Les også: Byantikvaren:- Dette er ikke spesielt artig

Varslet far

Far Jon Magne har eid huset siden 1992 og i en periode bodd der selv. Han ble varslet om brannen av datteren da han var på vei til jobb mandag morgen. Han har drevet mye oppussingsarbeid av bygården som er fra 1897.

Les også: Idar Martin ble født i bygget det brenner

Han har inntill nylig eid bygården selv, men har nå solgt halvparten.

Det er Kirkegata nummer 53 og 55 som er mest berørt av brannen. Wesche eier nummer 53.

- Glad alle kom seg ut

Levanger-ordfører Robert Svarva så selv at det brant før han fikk varsling.

Levanger-ordfører Robert Svarva er opptatt av at de som er berørt av brannen nå skal få hjelp. Foto: Leif Arne Holme

- Jeg oppdaget brannen i dag tidlig. Det var vanskelig å unngå, da det var så mye røyk. Nå tenker jeg at jeg er glad for at alle kom seg ut av leilighetene. Brannvesenet har jobbet godt. Det blir en del etterarbeid, men de materielle skadene er uvesentlige sett opp mot de menneskelige. Nå skal vi hjelpe de som er berørte, sier Svarva.