Natt til 18. juli ble Kerumbe slått ned i et smug ved Una Pizzeria på Solsiden. Kerumbe fikk brudd i kjeven som følge av slaget. Hendelsen ble filmet av overvåkingskamera.

Tirsdag pågrep politiet en mann i 20-årene. Mannen er siktet for kroppsskade og ble avhørt samme kveld. I avhøret erkjente han straffskyld.

- Han bekrefter at det var han som slo, men sier at han ikke var klar over at slaget kunne medføre den skaden fornærmede fikk, sier krimvaktleder Geir Langås til Adresseavisen.

Løslatt etter avhør

Ifølge politiet har siktede forklart at han var ruspåvirket av tabletter og alkohol og at han fikk blackout. Siktede har videre forklart at han ikke vet hvorfor han slo. Han ble spurt om han slo fordi fornærmede var mørkhudet, men svarte avkreftende og forklarte at han ikke var rasist.

Mannen i 20-årene har samtykket til tilståelsesdom og at politiet henter inn trafikkdata fra hans mobiltelefon.

- Siktede ble løslatt etter avhør tirsdag kveld. Han bedyret at han angret og at slaget ikke var rasistisk motivert, sier Langås.

Politiet ber derfor ikke om varetektsfengsling av mannen.

Det har ikke lykkes Adresseavisen å komme i kontakt med mannes forsvarer.

Alle tre på video avhørt

Også de to andre mennene som er filmet i forbindelse med hendelsen på Solsiden er avhørt av politiet.

- Begge tilstår at de var tilstede da voldshendelsen skjedde, men at de ikke visste at siktede skulle slå, sier Langås.

Siktede har også bekreftet at han kjenner de to mennene.

Det gjenstår fortsatt etterforskning for å finne ut om voldsepisoden i Erling Skakkes gate 20. juli har noen forbindelse med saken på Solsiden.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter