Didrik Tønseth, skiløper:

- Det er mange jeg kunne tenkt meg å ønske en riktig god jul. Men når jeg først skal trekke frem én bestemt person, må det bli kjæresten min, Anne Kjersti Kalvå. Hun går for Team Veidekke Trøndelag, og etter første runde i Skandinavisk Cup, ligger hun bare ett poeng bak ledende Marika Sundin fra Sverige. Det har gitt henne troen på sammenlagtseier.

Rita Ottervik, ordfører:

- Alle frivillige som stiller opp for andre mennesker. Jeg er stadig imponert over hvor sterkt frivilligheten står i Trondheim, hvor mange som bruker mye av fritida og pensjonisttilværelsen sin for å gjøre godt for andre. Det passer kanskje å hilse spesielt til gatefotballaget Hveita United, som i år fikk kommunens frivillighetspris. Jeg har stor sans for laget og dem de jobber sammen med, for arbeidet med å hjelpe folk som vakler til å finne retning på livet og positive fritidsaktiviteter.

Slik blir livet under Rita Ottervik og kompani de neste fire årene

Nils Kristian Moe, politimester:

- Jeg vil ønske alle ansatte i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag politidistrikt ei god jul. De jobber hardt hele året for å gjøre distriktet vårt til et tryggere sted å bo og oppholde seg. Nå skal vi også gjennom en del endringer og det vil bli mye å gjøre, også i året som kommer. Derfor unner jeg dem ei fredelig og god jul, hvor de kan samle krefter til alt som ligger foran oss.

Les også: Fire av ti nye politimestre er kvinner

Gunnhild Sundli, musiker og skuespiller:

- Jeg vil gjerne ønske god jul til alle dem som det kanskje ligger i kortene at de ikke nødvendigvis får en god jul. Spesielt til de som er ganske nyankomne i Norge og som ikke vet om de får være her. Jeg håper at de ikke får det så tungt, men at de har noen lyspunkt. Selv om de ikke alle feirer jul, så håper at de får litt ekstra omsorg.

Les også: Gunnhild Sundli er tilbake til folkemusikken

Odin Jensenius, sauebonde:

- Æ vil hæls så mytji te NRK P3 sin musikksjæf Mats Borch Bugge, som nylig bestæmt at Urørt-finalen ska fløttes fra Trondheim og Trøndelag te Oslo. Kjære boss Bugge, gamle kollega: Eta julemat, kos dæ med familien, kvil ut i høytiden - og ta så te vettet. Det e ingen skam å snu på idiotiske og sentraprovensielle vedtak. God Jul!

Klaus Sonstad: - Jeg tenker ofte at jeg har det så bra, at det snart må gå til helvete

Pål André Helland, RBK-spiller:

- Jeg vil gjerne ønske RBK-supporterne en riktig god jul. Spesielt Kjernen, som gjør en uvurderlig innsats for oss på banen. Som regel får de ikke den honnøren de fortjener, og jeg tror ikke utenforstående forstår hvor mye den støtten faktisk betyr for oss. Det må oppleves.

Her skjønner Helland hvor slitsomt det er å være fan

Janne Sollie, AtB-direktør

- Jeg vil trekke frem flere: Bjørn Wiggen, som har gjort en kjempejobb som styreleder i AtB gjennom både opp- og nedturer. Så vil jeg sende en hilsen til Svalbardsamfunnet, for de har det tøft. Jeg har vært på Svalbard flere ganger, og vet at det ikke er enkelt der nå. En tredje hilsen går til tidligere klima- og miljøminister Tine Sundtoft for hennes jobb både før og under klimatoppmøtet i Paris.

Slik kan du gi penger til Adresseavisens juleinnsamling

foto
Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik (Ap). Foto: Terje Svaan
foto
Nils Kristian Moe er påtroppende politimester i Trøndelag. Foto: Morten Antonsen
foto
Artist og skuespiller Gunnhild Sundli Foto: Glen Musk, Adresseavisen
foto
Sauebonde Odin Jensenius (Klaus J Sonstad). Foto: VEGARD EGGEN, Adresseavisen
foto
Rosenborg-spiller Pål André Helland. Foto: Kristine Lindebø
foto
Janne Sollie, administrerende direktør i AtB. Foto: HÅKON JACOBSEN