- Vi regner med at de har et sikkert system, det er ingen grunn til å tro noe annet, sier Stein Meisingset. Han er lærer i datasikkerhet ved HIST, avdeling for informatikk og e-læring, og har Eivind Brandth Smedseng, Eric Nordvik og Bjørge Susæg Stafsnes i klassen sin. Det var de tre som avslørte sikkerhetshullet i læringsplattformen «I{rsquo}s learning», et dataprogram som brukes av store læresteder i inn- og utland. Nå er hullet tettet av produsenten, og i går kveld fikk de tre HIST-studentene prøve seg på nytt.

- Nå går det ikke an å komme inn på samme måte som tidligere, så alle administratoerer kan føle seg trygge, forsikrer Meisingset.

- Det som skjer nå er at vi kommer til å gå inn i en testperiode i samarbeid med «It{rsquo}s learning», hvor studentene tester hele systemet i 2-3 uker.

God jobbsøknad

- De kunne ha tatt over administrasjonen, med full tilgang til alt. Gått inn på lærerkontoer, godkjent øvinger, lagt til fag og lærere - kort sagt gjort hva de ville. Men de er meget flinke studenter, som gikk helt etter boka og varslet både HIST og produsent. Det er litt for tidlig for dem å få jobb foreløpig, men dette bør være en god jobbsøknad.

- Ligger de an til å få toppkarakter?

- De skal jo opp til eksamen også, men hvis de jobber videre med dette som et prosjekt blir det ingen dårlig karakter.